Cele mai stranii 7 practici ale strămoșilor noștri

De: Dragos Tanase / 12.06.2014, 10:30
Cele mai stranii 7 practici ale strămoșilor noștri
Avem impresia falsă că perversitatea este un concept relativ nou, care s-a dezvoltat fără limite în modernitatea prezentă, însă dacă așezăm în ordine câteva întâmplări din trecut, vom realiza că, de fapt, "a fi perverși" este o trăsătură de când lumea, că strămoșii noștri erau poate mai perverși decât suntem declarați noi.

Cele 10 exemple care te-ar putea mira:

1. Când au dezgropat orașul Pompei de sub cenușa Vezuviului, au fost găsite o mulțime de penisuri, persoane implicate în tot felul de relații sexuale (chiar și cu animale). Întregul oraș părea o petrecere cu scopul de a obține, prin diferite moduri, o erecție…

2. Victorienii au părut mereu personalități dure, de fier și la suprafață chiar așa era: o civilizație certă, o conduită impecabilă, bune maniere și cultură. Însă, după ce dădeai la o parte acest praf, descopereai prostituție pe la toate colțurile, orgii sexuale, homosexualitate, boli cu transmitere sexuală printre clasele cu bani, robie folosită pentru plăceri sexuale, violuri, incest… În spatele ușilor, toată lumea avea obiceiuri sumbre, chiar și regina Victoria a fost acuzat de unele dintre aceste practici, ce-i drept încă nedemonstrat.

3. Romanii au inventat concubinajul, viața prin bordeluri, prostituția cu copii. Se spune că Elagabalus (Marcus Aurelius Antoninus Augustus) ajunsese într-un final să se prostitueze prin Palatul Imperial, iar la 18 ani a fost ucis la ordinal bunicii sale.

4. Deja s-a stabilit că mediul antic grecesc nu a fost tocmai cel mai senin, monahal – festivalurile grecești erau celebre pentru pornografia care le contura imaginea. De exemplu, în timpul festivalul dedicat zeului Dionysus, un penis uriaș din lemn era târât prin cetate, iar participanții sfârșeau într-o mare orgie.

Vezi care sunt celelalte 3 practici, pe one.ro!