Cele mai stupide 10 legi din SUA

Apropo.ro / 13.05.2014, 11:40
Te-ai gândi că legile ar trebui să fie logice și practice, pentru că ajută la guvernarea societăților, dar cele de mai jos arată că putem avea multe excepții cel puțin hilare.

Despre americani se poate spune că formează una dintre cele mai solide societăți, dar și ei au legi depășite de timp sau care nu mai au nimic în comun cu bunul simț.

10. Texas: Agresorii trebuie să-și avertizeze victimele cu 24 de ore înainte

În Texas, agresorii trebuie să-și avertizeze victimele

O lege împotriva crimei din Texas spune că  agresorii trebuie să-și avertizeze victimele, cu 24 de ore înainte să comită infracțiunea. Avertismentul trebuie transmis pe cale orală sau în scris, iar agresorul trebuie să precizeze tipul de agresiune pe care o va comite. Contraargumente: mulți agresori acționează din impuls, deci nu au cum să ofere un asemenea avertisment; mulți agresori acționează doar de dragul de a încălca legea, deci să facă o nouă lege pentru ei este absurd; dacă victima este avertizată și depune plângere, iar agresorul nu mai comite infracțiunea, poate fi condamnat pentru o infracțiune pe care nu a comis-o?

9. Nevada: Este ilegal să circuli cu o cămilă pe autostradă

În Nevada nu ai voie să circuli cu o cămilă pe autostradă

În Nevada există o lege ce-ți interzice să circuli cu o cămilă pe autostradă. În schimb, nu-ți interzice nimeni să te plimbi cu cămila prin cartier. Poți să o faci fără probleme, deși s-ar putea să-ți atragi câteva priviri dubioase în condițiile în care o cămilă nu este animalul de companie cel mai indicat.

8. Florida: Femeile nemăritate nu au voie să sară cu parașuta duminica

În Florida, femeile nemăritate nu au voie să sară cu parașuta duminica

Ai putea crede că trăim în secolul 21 și discriminarea a fost eradicată, dar te-ai înșela. În Florida există o lege prin care li se interzice femeilor nemăritate să sară cu parașuta duminica. Nu se știe exact de ce, însă cert este că ele riscă să fie arestate, amendate și chiar condamnate la închisoare. Deci dacă vor să stea departe de pușcărie, fetele trebuie să evite săritul din avion duminica.

7. Washington: Este ilegal să hărțuiești un Bigfoot

În Washington nu ai voie să hărțuiești un Bigfoot

Este evident că vorbim de o lege absurdă în condițiile în care nimeni nu a văzut până acum, în carne și osoase, un Bigfoot. Deocamdată Bigfoot este doar o creatură mitică despre care doar se vorbește. Partea plină a paharului este că nu poți încălca o asemenea lege, decât eventual dacă hărțuiești pe cineva îmbrăcat într-un costum de Bigfoot.

6. Florida: Dacă legi un elefant de un aparat de parcare, trebuie să plătești aceeași taxă ca la o mașină

În Florida, dacă-ți parchezi elefantul plătești aceeași taxă ca la o mașină

Conform uneia dintre cele mai absurde legi din Florida, dacă îți legi elefantul de un aparat de parcat mașina, trebuie să plătești aceeași taxă ca și cum ți-ai fi parcat mașina. Ceea ce pare totuși foarte logic dacă ne gândim la toți oamenii pe care îi vedem că-și scot elefanții la plimbare și caută locuri pentru a-i parca.

5. Illinois: Cocoșii trebuie să se îndepărteze la 100 de metri de orice clădire dacă vor să cânte

În Illinois, cocoșii pot fi arestați dacă au de gând să cânte la mai puțin de 100 de metri de o clădire

Nu urăști să te trezeacă cântatul cocoșului dis-de-dimineață? Dacă da, atunci poate ar trebui să te gândești să te muți în Kenilworth, Illinois, unde un cocoș trebuie să se îndepărteze la 100 de metri de orice clădire dacă vrea să cânte. Și există posibilitatea să te distrezi copios când vezi un cocoș arestat. Chiar dacă fermierul care îl deține nu va fi deloc amuzat de amenda pe care trebuie să o plătească.

4. Pennsylvania: Nu ai voie să dormi pe un frigider în aer liber

În Pennsylvania nu ai voie să dormi pe frigider, în aer liber

Este foarte plăcut să dormi afară, în aer liber, lângă un foc de tabără. Te ajută să refaci legătura cu natura. Totuși, fii foarte atent la dispozitivul pe care vrei să-l folosești pe post de pat. Dacă nu ai altă soluție decât un frigider ar trebui să afli că dormitul pe un frigider, în aer liber, este interzic în Pennsylvania. Dacă totuși nu ai altă soluție, dormi cu un ochi deschis pentru a evita să ajungi pe mâna polițiștilor.

3. Massachusetts: Nu ai voie să ții o gorilă pe bancheta din spate a mașinii

În Massachusetts nu ai voie să-ți plimbi gorila pe bancheta din spate a mașinii

În Massachusetts există o lege prin care este interzis să ții o gorilă pe bancheta din spate a mașinii. Însă legea nu spune nimic despre locul din față, deci … ai posibilitatea să conduci fără probleme stând lângă o gorilă. Totuși, nu e clar de ce ai vrea să te plimbi cu o gorilă în mașină. Ai grijă. Dacă un prieten d-al tău se îmbracă în gorilă de Halloween, asigură-te că stă pe locul din față, că altfel s-ar putea să ajungă la închisoare.

2. Nebraska: Părinții pot fi arestați, dacă minorii râgâie în biserică

În Nebraska, părinții sunt arestați dacă minorii râgâie în biserică

Bunele maniere sunt încă extrem de apreciate, iar toată lumea adoră să vadă copii care știu să se poarte. Dacă există totuși copii răi, întreaga atenție este îndreptată spre părinții acestora, în speranța că vor reuși, în cele din urmă, să-i educe. Nimeni nu s-a gândit că părinții pot fi, efectiv, pedepsiți pentru lipsa de educație a copiilor. Însă, dacă ajungeți în Nebraska trebuie să luați în calcul o lege cel puțin interesantă. Dacă juniorul vostru râgâie în biserică, părinții pot fi reținuți, amendați și chiar condamnați la închisoare.

1.    Los Angeles: Este ilegal să îmbăiezi doi copii în același timp, în aceeași cadă

În Los Angeles nu ai voie să îmbăiezi doi copii în același timp, în aceeași cadă

În Los Angeles nu se pune problema de economisire a apei sau de ocrotire a planetei. Tragem această concluzie din legea conform căreia nu ai voie să îmbăiezi doi copii în același timp, în aceeași cadă. Deși o asemenea acțiune s-ar dovedi extrem de eficientă, înțelegem și partea logică a actului normativ. Oficialitățile din Los Angeles vor să se asigure că părinții controlează în permanență situația prin îmbăierea copiilor pe rând și niciunul nu riscă să se înece în cadă.