Cele mai talentate 10 actrițe-dansatoare de la Bollywood

De: Marian Andrei / 23.05.2014, 13:45
Popularitatea filmelor produse la Bollywood este dată nu numai de frumusețea actorilor și a poveștilor, dar și de minunatele dansuri prezente în majoritatea lor. De la fimele alb-negru și până la epoca digitală, fiecare perioadă a avut divele sale, care au încântat spectatorii cu mișcările lor grațioase.

Vă prezentăm mai jos 10 dintre cele mai frumoase și mai talentate dansatoare de la Bollywood:

10. Katrina Kaif

Deși nu a fost considerată o bună dansatoare la debut, Katrina Kaif a schimbat foarte repede părerea spectatorilor despre ea. Aceștia au fost captivați într-o perioadă relativ scurtă de timp atât de frumusețea ei, cât și de talentul ei de dansatoare. dansurile ei ‘Sheila Ki Jawaani”, „Chikni Chameli”, „Mashallah” sau „Kamli” sunt unele dintre cele mai bune din timpurile racente.

9. Priyanka Chopra

Specializată în dans occidental dar și în stilul Kathak , Priyanka Chopra este și o talentată actriță. În filmele „Exotic și „In my City”, Priyanka arată ca o regină hip-hop.

8. Aishwarya Rai Bachchan

Regina frumuseții de la Bollywood, Aishwarya Rai nu are nevoie de prezentare când este vorba despre abilitățile ei de dansatoare, dobândite prin lecțiile de dans clasic luate în tinerețe și apoi dezvoltate printr-un antrenament asiduu. Printre cele mai faimoase dansuri ale sale se numără cele din „Nimbuda” și „Kajra Re”.

7. Jaya Prada

Dansatoare profesionistă, Jaya Prada își datorează apariția în producțiile Bollywood excelentelor sale abilitaăți de a dansa. A debutat ca dansatoare în timpul școlii, la 14 ani, iar după absolvire a susținut numeroase show-uri. Dansul său din filmul „Sargan” a fost un adevărat hit în 1970.

6. Helen

Helen a fost una dintre cele mai bune dansatoare din epoca ei. Renumită pentru dansurile ei de cabaret, Helen a fost una dintre primele actrițe care au pornit curentul „item girl” din Bollywood (dansatoare care execută un număr muzical care are puțină legătură cu filmul, fiind destinat mai mult marketingului).

5. Rani Mukerji

Specialistă în stilul Odissi, Rani Mukerji a devenit rapid una dintre cele mai mari celebrități ale Bollywoodului. Dintre prestațiile ei se pot evidenția o bhangra executată la perfecție în „Dil Bole Haddippa” sau un dans din buric superb în „Aga bai”.

4. Urmila Matondkar

Numărul 4 din acest top, Urmila Matondkar este renumită pentru mișcările ei grațioase și pline de stil. Recunoscută drept o dansatoare remarcabilă, a fost interpreta unor numere item spectaculoase precum „Chamma Chamma”, „Kambakht Ishq” sau „Rangeela”.

3. Sridevi

Superba Sridevi nu este nu numai o talentată actrță, ci posedă și un stil magic de a dansa. Poate dansa fără greutate orice stil, de la clasic la cele occidentale, chiar dacă nu a urmat cursuri de dans precum contemporanele ei Jaya Prada și Meenakshi Sheshadiri. Cel mai „tare” număr al ei este „Main Teri Dushman”, cel mai bun dans snake executat vreodată la Bollywood.

2. Meenakshi Seshadri

Talentata actriță Meenakshi Seshadri este și cea mai tânără femeie care a fost încoronată Miss India, în 1981. Ea a studiat cele patru mari stiluri clasice de dans indian, Bharata Natyam, Kuchipudi, Kathak și Odissi. Dansul ei pe melodia „Bin Sajan Jhula Jhulu” din filmul „Damini” a fost un mare hit și este considerat dansul cu cea mai intensă interpretare executat vreodată în cinematografia indiană.

1. Madhuri Dixit

Cunoscută drept „Regina dansului de la Bollywood”, Madhuri Dixit este un idol al dansatoarelor pentru senzaționalele sale aptitudini de dansatoare și talentele actoricești.