Cele mai tari videoclipuri din ultimii 10 ani

De: Pandaru Alin Daniel / 21.12.2011, 11:00
Cele mai tari videoclipuri din ultimii 10 ani
Apropo.ro, de zece ani, v-a prezentat cele mai recente videoclipuri lansate atat in tara, cat si in strainatate. Vom face astazi o calatorie in timp pentru a afla care au fost cele mai bune videoclipuri din ultimii 10 ani.

In fiecare an, se lanseaza sute de videoclipuri in intreaga lume, asa ca va dati seama cat de greu ne-ar fi fost sa alegem doar 10 dintre ele.

Asa ca am „trisat” un pic, astfel ca va vom prezenta in cele ce urmeaza videoclipurile castigatoare la MTV Video Music Awards in ultimul deceniu.

1. Eminem – Without Me (2002)

Eminem – Without Me de pe tare.ro

Videoclipul piesei „Without Me” i-a adus rapper-ului Eminem premii pentru „Video of the Year”, „Best Male Video”, „Best Rap Video”, „Best Direction” si o nominalizare la categoria „Best Editing and Viewr’s Choice”.

In 2003, la Grammy Awards, Eminem a primit premiul pentru „Best Short Form Music Video”, tot cu „Without Me”, clip in care apare alaturi de Dr. Dre si actrita porno Jenna Jameson.

2. Missy Elliott – Work It (2003)

Missy Elliott – Work It de pe tare.ro

Videoclipul piesei „Work It” a fost regizat de David Myers. Cu aparitia extraordinara a lui Timbaland, Eve si Tweet, clipul i-a adus lui Missy Elliott premiul pentru „Video of the Year”, in 2003, la MTV Video Music Awards.

Regretatele Aaliyah (16 ianuarie 1979 – 25 august 2001 ) si Lisa „Left” Eye Lopes (27 mai 1971 – 25 aprilie 2002) sunt comemorate in acest videoclip.

3. OutKast – Hey Ya! (2004)

OutKast – Hey Ya de pe tare.ro

Videoclipul piesei „Hey Ya!” a fost regizat de Bryan Barber care a dorit sa readuca in scena show-ul facut de The Beatles in platoul „The Ed Sullivan Show”, pe 9 februarie 1964. Filmarile au durat doua zile, in august 2003, pe o scena Universal Studios, Los Angeles.

Videoclipul „Hey Ya!” a fost un adevarat succes. A debutat pe locul 10 la MTV’s Total Request Live, in 5 septembrie 2003. La MTV Video Music Awards 2004, clipul le-a adus baietilor de la OuKast 4 premii la categoriile „Video of the Year”, „Best Hip-Hop Video”, „Best Special Effects” si „Best Art Direction”.

A fost nominalizat si pentru „Best Direction”, dar a pierdut in fata videoclipului „99 Problems”, piesa interpretata de celebrul rapper Jay-Z.

De asemenea, „Hey Ya!” a fost nominalizat si pentru „Best Short Form Music Video” la „46th Grammy Awards”, premiul oferit lui Johnny Cash pentru „Hurt”.

In Canada, clipul s-a aflat pentru patru saptamani in topul MuchMusic si a castigat premiul pentru „Best International Group”, in 2004, la MuchMusic Video Awards.

4. Green Day – Boulevard of Broken Dreams (2005)

green day – boulevard of broken dreams de pe tare.ro

Videoclipul piesei „Boulevard of Broken Dreams” a fost regizat de Samuel Bayer si reprezinta continuarea povestii din videoclipul piesei „Holiday”.

Pentru a obtine efectul de videoclip vechi, Samuel Bayer a folosit cateva tehnici neortodoxe, acesta deteriorand negativul prin zgarierea acestuia cu lame de ras, turnand cafea pe el si punand tigari pe el.

„Boulevard of Broken Dreams” a castigat sase premii la MTV Video Music Awards, in 2005, pentru „Video of the Year”, „Best Group Video”, „Best Rock Video”, „Best Direction”, „Best Editing” si „Best Cinematography”.

Masina care apare in videoclip este un Mercury Monterey din 1968, care a fost special modificata pentru videoclipurile „Boulevard of Broken Dreams” si „Holiday”.

5. Panic! at the Disco – I Write Sins Not Tragedies (2006)

Panic! At The Disco – I Write Sins Not Tragedies de pe tare.ro

O aparitie surprinzatoare in acest top este videoclipul piesei „I Write Sins Not Tragedies” al celor de la Panic! At The Disco, regizat de Shane Drake.

Acesta a fost primul videoclip lansat de trupa americana, iar actiunea principala are loc in timpul unei nunti ciudate, avand ca tematica circul.

In anul 2006, a fost pentru prima data, din 1989, cand castigatorul celui mai bun videoclip la MTV Video Music Awards n-a mai castigat nimic altceva.

6. Rihanna feat. Jay Z – Umbrella (2007)

Rihanna feat. Jay-Z – Umbrella de pe tare.ro

Videoclipul piesei „Umbrella” a fost regizat de Chris Applebaum, care a fost incantat de faptul ca Rihanna a acceptat ideea sa de clip, avand-o ca protagonista pe cantareata pictata cu vopsea argintie.

Lansat in premiera, pe 26 aprilie 2007, pe site-ul artistei, „Umbrella” a ajuns foarte repede unul din cele mai vizionate videoclipuri din 2007.

Rihanna a primit 5 nominalizari la MTV Video Music Awards 2007, printre care „Female Artist of the Year”, „Video of the Year” si „Monster Single of the Year”, reusind sa le castige pe ultimele doua.

7. Britney Spears – Piece Of Me (2008)

Britney Spears – Piece Of Me de pe tare.ro

Videoclipul piesei „Piece of Me” a fost filmat pe 27-28 noiembrie 2007, intr-un club de noapte si in restaurantul Social Hollywood din Los Angels, sub indrumarile regizorului Wayne Isham. Cei de la Daily Mail au scris ca productia s-a ridicat la 500.000 de dolari, cel mai scump videoclip al lui Britney Spears, dupa „Toxic”.

In ciuda criticilior primite, Britney Spears a fost nominalizata cu „Piece of Me” la categoriile „Best Female Video”, „Best Pop Video” si „Video of the Year”, la MTV Video Music Awards 2008, premii pe care le-a si castigat.

8. Beyonce – Single Ladies (Put a Ring on It) – (2009)

Beyonce – Single Ladies de pe tare.ro

„Single Ladies (Put a Ring on It)” este un videoclip alb-negru filmat in New York. Coregrafia este inspirata din mai multe stiluri muzicale printre care jazz, tap si hip-hop.

In 2008, clipul i-a adus frumoasei Beyonce premiul pentru „Best Dance Routine”, iar un an mai tarziu a fost nominalizat la „Best Video”. „Single Ladies” a primit nu mai putin de noua nominalizari la MTV Video Music Awards 2009, dintre care trei au fost castigate: „Video of the Year”, „Best Choreography” si „Best Editing”.

De asemenea, Beyonce a luat si premiul pentru „Best Video” la „MTV Europe Music Awards”, „MOBO Awards” si BET Awards. In 2009, la MuchMusic Video Awards, clipul a fost nominalizat la categoria „Best International Artist Video”, dar a pierdut in fata lui Lady Gaga, cu „Poker Face”.

„Single Ladies” a fost votat cel mai bun videoclip al anilor 2000.

9. Lady Gaga – Bad Romance (2010)

Lady Gaga – Bad Romance de pe tare.ro

Intr-un interviu acordat revistei Rolling Stone, Lady Gaga a confirmat faptul ca Francis Lawrence a fost cel care a regizat videoclipul piesei „Bad Romance” si ca a fost foarte impresionata de rezultatul final.

Ideea principala a videoclipului a fost ca Gaga sa fie rapita de un grup de super-modele care o drogheaza si o vand catre mafia ruseasca pentru un milion de ruble.

Videoclipul a fost bine primit de public si de critici, singurele discutii fiind legate de coregrafie, care a fost comparata cu cea din „Thriller”-ul lui Michael Jackson.

„Bad Romance” a fost nominalizat la 10 categorii la MTV Video Music Awards („Best Cinematography”, „Best Editing”, „Best Art Direction”, „Best Special Effects”, „Best Choreography”, „Best Direction”, „Best Dance Video”, „Best Pop Video”, „Best Female Video”, and „Video of the Year”) si a reusit sa castige 7 premii.

10. Katy Perry – Firework (2011)

Katy Perry – Firework de pe tare.ro

Videoclipul piesei „Firework” a fost regizat de Dave Meyers si a fost filmat in Budapesta. La castingul pentru acest videoclip s-au prezentat 38.000 de persoane, printr-o campanie a unei firme de telefonie mobila din Olanda.

Lansarea oficiala a videoclipului a avut loc pe 28 octombrie 2010, iar pana acum a adunat peste 253.000.000 de viziualizari pe YouTube.

„Firework” a castigat „Video of the Year” la editia de anul acesta a MTV Video Music Awards si a mai primit nominalizari la” Best Female Video” si la noua categorie „Best Video with a Message”.

Bonus: Edward Maya & Vika Jigulina – Stereo Love (2009)

Edward Maya & Vika Jigulina – Stereo Love de pe tare.ro

Cel mai de succes videoclip romanesc din ultimii 10 ani este cu siguranta „Stereo Love”. Clipul a fost filmat in Grecia, un loc despre care Edward Maya a spus sa s-a indragostit.

Anul acesta, piesa „Stereo Love” a iesit castigatoare la categoria Cea mai buna melodie Dance/Electronic”, din cadrul galei Billboard Music Awards

Videoclipul piesei cantate de Edward Maya si Vika Jigulina este cel mai vizionat clip romanesc de pe YouTube, depasind de curand 150.000.000 de vizualizari.

In ciuda succesului muzical, Vika Jigulia si Edward Maya au decis de curand sa mearga pe drumuri diferite, ocupandu-se de proiecte solo.

Astea sunt propunerile noastre si ale celor care au votat in ultimii 10 ani la MTV Video Music Awards.

Voi care credeti ca este cel mai tare videoclip al ultimilor 10 ani?

In incheiere, va multumim ca ne-ati citit in toti acesti 10 ani de existenta si vom continua sa va tinem la curent cu tot ce este mai hot pe Internet!