Cele mai tari virale din ultimii 10 ani

Apropo.ro / 21.12.2011, 11:00
Cele mai tari virale din ultimii 10 ani
Apropo.ro, de 10 ani, v-a prezentat cele mai hot stiri de pe mapamond, iar acum aveti ocazia sa revedeti 10 dintre cele mai tari clipuri virale care au facut inconjurul internetului.

Va mai amintiti de bebelusul animat care dansa pe „Ooga chaka, ooga chaka, ooga ooga ooga chaka”? Daca da, inseamna ca ati prins de la inceput declansarea viralelor online, acesta fiind considerat de multi ca pionierul acestui fenomen.

Creat de catre Ron Lussier, un animator de la LucasArts, prin 1996, clipul a inceput sa circule initial pe e-mail printre angajatii companiei, ajungand ulterior sa fie vazut de o planeta intreaga (ba chiar sa fie folosit in serialul Ally McBeal), inainte sa apara pe site-uri precum Youtube, Metacafe, Break sau CollegeHumor.

Ooga chaka de pe tare.ro

Odata ce tot mai multe persoane se conectau la internet, fel de fel de clipuri video ieseau la suprafata, unele avand o arie de extindere normala, altele facand inconjurul planetei in numai cateva zile.

Avand in vedere ca Apropo.ro a implinit, pe 3 decembrie 2011, 10 ani de existenta, ne-am gandit sa va oferim un Top 10 ale celor mai tari virale care au facut inconjurul Planetei, din 2001 pana in prezent.

1. Peanut butter jelly time

Peanut butter jelly time de pe tare.ro

Faimoasa animatie cu o banana dansand a devenit si mai celebra atunci cand a fost sincronizata cu o melodie de la Buckwheat Boyz (de catre Ryan Etrata) si publicat pe site-ul AlbinoBlackSheep.

2. All your base are belong to us

All your base are belong to us de pe tare.ro

Acest clip video a fost o animatie flash care parodia oribila traducere din japoneza in engleza a unui joc video numit Zero Wing. Cu expresii precum „All your base are belong to us” sau „You have no chance to survive make your time”, nu este de mirare ca acest clip video a ajuns popular.

3. Star Wars fat kid

Un grasun fan Star Wars de pe tare.ro

Se stie ca seria Star Wars (Razboiul Stelelor) a generat un numar impresionant de fani, care si astazi si-ar dori sa aiba puteri de Jedi si sa miste obiectele cu puterea mintii. Printre acesti fani, unul a reusit sa se faca cunoscut, editandu-si un clip video in care agita isteric un bat de plastic pe care ulterior l-a transformat intr-o sulita Jedi, cu doua taisuri.

4. Charlie bit my finger

Doar ce a descoperit ca are dinti de pe tare.ro

Dupa cum se poate vedea din clip, prea multe nu pot fi spuse decat ca din 2007 pana in prezent, cei doi copii au reusit sa adune aproximativ 400 de milioane de afisari.

5. Numa Numa

Numa Numa de pe tare.ro

Cine si-ar fi putut imagina ca melodia „Dragostea din tei” a celor de la O-zone ar fi stat la baza unui adevarat fenomen intitulat „Numa Numa”. Clipul de mai sus a ajuns unul dintre primele virale ale site-ului Youtube (care s-a lansat in 2005), adunand aproximativ 45 de milioane de afisari.

6. Dramatic chipmunk

No more drama de pe tare.ro

Cunoscut ca si clipul cu cele mai tari 6 secunde de pe internet, Dramatic Chipmunk a facut furori in randul utilizatorilor, prezentand un soi de veverita, in cadrul unei emisiuni tv, care se intoarce brusc catre cameraman aruncandu-i o privire dramatica.

7. Evolution of dance

Evolution of dance de pe tare.ro

Desi fizicul sau nu poate spune ca este un dansator profesionist, Judson Laipply a facut inconjurul lumii de nenumarate ori (pe internet), prezentand in sase minute o evolutie a muzicii prin dans. Trebuie mentionat ca din 2006 pana in prezent, clipul a adunat aproximativ 185 de milioane de afisari pe Youtube.

8. Chocolate Rain

Tay Zonday – Chocolate Rain de pe tare.ro

Baiatul cu voce de bariton. Tay Zonday, a ajuns si el in randul viralilor pe internet, printr-o simpla melodie pe care acesta o compusese si pe care se filmase in timp ce o inregistra. Adunand 74 de milioane de afisari, pana in prezent, Tay Zonday si-a continuat cariera bazata pe vocea sa, ajungand invitat la unele dintre cele mai mari show-uri TV din SUA.

9. Leeeeeeerooooooooy Jeeeeeeeenkiiiins

Leroy Jenkins de pe tare.ro

In caz ca nu stiti, imaginile din acest clip fac parte din celebrul MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Game) – World of Warcraft – unde un grup de jucatori pune la cale un plan de bataie foarte minutios. Ce l-a facut asa de celebru… este actiunea unuia dintre jucatori, Leroy Jenkins, care nu a mai avut rabdare de atatea scheme si a decis sa faca o nebunie care a dus la pierderea bataliei si la moartea coechipierilor sai.

10. Leave Britney alone!

Leave britney alone de pe tare.ro

Chris Cocker a ajuns celebru pentru clipul video in care ii ia apararea lui Britney Spears, in septembrie 2007, dupa revenirea acesteia la MTV Video Music Awards, reusind sa adune peste 4 milioane de afisari, in doar doua zile. La ora actuala, „Leave Britney Alone” a adunat peste 40 de milioane de afisari. Foarte tare, pentru un simplu fan!


Desi este dificil sa precizam care ar fi cele mai tari clipuri virale de pe internet (eliminand videoclipurile oficiale ale artistilor), putand sa facem un top 10 numai cu pisici, speram ca v-am distrat cu cele prezentate mai sus si, ca bonus, puteti urmari mai jos primul viral romanesc, care a innebunit atat barbatii cat si femeile din online, determinandu-i sa posteze raspunsuri video. Este vorba despre „Cu cine facem sex vineri seara”, postat de Nightshotruxa pe Tare.ro.

concurs cu cine facem sex vineri seara nightshotruxa de pe tare.ro

In incheiere, va multumim ca ne-ati citit in toti acesti 10 ani de existenta si vom continua sa va tinem la curent cu tot ce este mai hot pe Internet!