Cele mai urât mirositoare destinații ale lumii

De: Gabriela Voicu / 18.05.2012, 13:30
Cele mai urât mirositoare destinații ale lumii
Dacă cei mai mulți turiști aleg destinații de vacantă exotice, cu plaje curate și obiective turistice splendide, sunt câțiva curajoși care optează pentru zone cu mirosuri respingătoare.

Pentru mulți dintre noi, vacanța înseamnă relaxare pe plaje idilice și promenade printre locuri încărcate de istorie. Pentru masochiști, însă, vacanța perfectă înseamnă un itinerar al celor mai urât mirositoare locuri de pe Pământ.

Dacă ar fi să ne oprim puțin asupra celei de-a doua variante, prima destinație „putredă” ar fi Seal Island (Insula Focilor) din Africa de Sud. Imaginează-ți 60.000 de foci și fecalele lor, plus o mulțime de pești putreziți în jurul acestora și obții o zonă cu miros insuportabil. Pescarii și căpitanii de vase „parchează” de obicei în direcția opusă vântului, pentru a nu simți damful de pe insulă, dar uneori sunt supuși agresiunii olfactive, când vântul își schimbă direcția.

Insula este înconjurată și de rechini albi care deseori atacă focile, iar imaginile cu ei sărind din apă pentru a-și procura hrana sunt surprinse de echipa Discovery Channel și prezentate în programul „Shark Week”.

Rotorua, Noua Zeelandă

Altă zonă urât mirositoare se află în Rotorua, Noua Zeelandă. Ținutul din jurul lacurilor Rotorua și Tarawera, cu o varietate de fenomene vulcanice, este cea mai vizitată zonă turistică din Noua Zeelandă. Aici există izvoare termale care țâșnesc din fisuri în pământ, gheizere care aruncă apă în aer, băltoace cu nămol care fierbe și depozite strălucitoare de minerale de toate culorile. Pretutindeni se simte mirosul greu de suportat de sulf.

Datorită numeroșilor turiști care vin aici, fie în vizită, fie pentru tratamente, Rotorua a devenit un oraș cu 54.000 de locuitori, cu numeroase hoteluri, moteluri și alte posibilități de cazare.

Alte zone urât mirositoare pe care amatorii de senzații tari le-ar putea agrea sunt craterul vulcanului Ijen din Java, Indonezia – cunoscut tot pentru mirosul intens de sulf -, grădina cu flori-cadavru din Sumatra – renumite pentru damful cadaveric pe care îl emană -, livada cu fructe Durian din sud-estul Asiei – mirosul acestui fruct este asemănator celui al usturoiului putrezit -, Hereford, Texas – oraș urât mirositor din cauza numărului mare de vaci și a brânzei Manure -, St. Helen Auckland, Anglia – zonă recunoscută pentru mirosul oribil provenit de la ferma West Musgrave, al cărei proprietar hrănește vacile cu ceapă – și Lemnos, Grecia – oraș în care miroase groaznic din cauza melcilor de mare.