Cele mai vandute masini din toate timpurile

De: MediafaxFoto, Tanase Dragos - Marian / 20.09.2011, 09:59
De-a lungul timpului, modelele Toyota Corolla, Volkswagen Golf si Volkswagen Beetle au fost cele mai vandute autoturisme la nivel global, de la inceperea productiei acestora fiind livrate cumulat peste 85 de milioane de unitati.

Dar dintre toate, modelul Toyota Corolla, ajuns la a zecea generatie, este masina cu cele mai mari vanzari din toate timpurile . De la lansare, in anul 1966, si pana in luna octombrie 2010, constructorul japonez a vandut peste 36 de milioane de automobile Corolla la nivel mondial. Reprezentantii Toyota spun ca in ultimii 40 de ani, la fiecare 40 de secunde este vandut un model Corolla. In prezent, masina din clasa compacta este produsa in uzinele Toyota din 15 tari.

Toyota Corolla

Toyota Corolla

Din 1974 pana la mijlocul anului trecut, Volkswagen a vandut mai mult de 27 de milioane unitati Golf, ceea ce face ca modelul german, aflat la a sasea generatie, sa se claseze pe locul secund in topul celor mai vandute masini. A sesea generatie Golf este disponibila in prezent cu cinci versiuni de caroserie.

Volkswagen Golf 2 GTI

Volkswagen Golf 2 GTI

Un alt model emblematic al germanilor de la Volkswagen este Beetle, vandut in 22,5 milioane de unitati in perioada 1938 – 2010. Beetle este cel mai longeviv model cu un singur desingn de caroserie. Ultima generatie Beetle a fost prezentata la inceputul acestui an si urmeaza sa fie lansata la vanzare spre sfarsitul anului.

Afla pe ce locuri sunt clasate alte marci de masini, in acest top al vanzarilor, pe Mediafax.ro