Celebrităţi testate pozitiv cu noul coronavirus

De: Andra Voiculescu / 07.04.2020, 18:36
Celebrităţi testate pozitiv cu noul coronavirus

De la Boris Johnson la cântăreaţa Pink, personalităţile publice testate pozitiv cu noul coronavirus şi-au împărtăşit condiţiile şi sfaturile lor cu lumea întreagă.

Multe dintre ele şi-au făcut public diagnosticul, împărtăşind actualizări prin intermediul social media şi oferind interviuri despre simptomele şi condiţiile lor.

Iată un număr de persoane publice care au anunţat că au virus:

Personalităţi publice şi politicieni

Boris Johnson: Primul ministru al Marii Britanii a anunţat pe 27 martie că a dezvoltat simptome uşoare de temperatură şi o tuse persistentă şi că, la sfatul ofiţerului său medical principal, a făcut un test pentru virus care a arătat că a contactat virusul.

„Lucrez de acasă, mă auto-izolez şi acesta este în totalitate ceea ce trebuie să fac”, a spus el într-un videoclip pe Twitter. „Dar, fără îndoială, că pot continua, datorită vrăjitoriei tehnologiei moderne, să comunic cu toată echipa mea de top pentru a conduce lupta naţională împotriva coronavirusului.”

El a îndemnat oamenii să rămână acasă şi a adăugat mulţumirile sale poliţiei britanice, lucrătorilor de asistenţă socială, profesorilor şi personalului Serviciului Naţional de Sănătate.

Starea de sănătate a premierului britanic s-a schimbat însă pe data de 6 aprilie când a fost transferat la terapie intensivă, la spitalul St. Thomas din centrul Londrei.

Prinţul Charles: Moştenitorul tronului britanic a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, a spus Palatul Buckingham pe 25 martie.

Charles, în vârstă de 71 de ani, fiul cel mai mare al reginei Elisabeta a II-a, a avut simptome uşoare, dar „altfel a rămas în stare de sănătate bună” şi lucrează de acasă, potrivit unui comunicat publicat de Clarence House, reşedinţa oficială a prinţului.

„Ducesa de Cornwall a fost, de asemenea, testată, dar nu are virusul”, a fost declaraţia referitoare la soţia prinţului Charles, Camilla. Ei se autoizolează la ei acasă, în Scoţia.
 

Sophie Grégoire Trudeau: Soţia premierului Justin Trudeau din Canada a fost testată pozitiv cu noul virus. „Se simte bine, ia toate măsurile de precauţie recomandate, iar simptomele ei rămân uşoare”, a declarat biroul premierului într-o declaraţie din 12 martie. Domnul Trudeau, care nu a prezentat niciun simptom şi nu a fost testat, a spus că familia s-ar fi izolat şi că va lucra de la casa sa din Ottawa timp de 14 zile. Pe 28 martie, doamna Trudeau le-a spus urmăritorilor săi de pe Facebook că şi-a revenit şi că „a primit totul clar” de la medicul ei şi de la sănătatea publică din Ottawa.

Actori şi celebrităţi

Pink: Cântăreaţa a declarat pe Instagram pe 3 aprilie că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus după ce ea şi fiul ei în vârstă de 3 ani au început să prezinte simptome de Covid-19. „Această boală este gravă şi reală”, a spus ea. „Oamenii trebuie să ştie că boala afectează tinerii şi bătrânii, sănătoşi şi nesănătoşi, bogaţi şi săraci şi trebuie să facem testarea gratuită şi mai accesibilă pentru a ne proteja copiii, familiile, prietenii şi comunităţile noastre.”

Tom Hanks şi Rita Wilson: Actorul câştigător al premiului Oscar şi soţia sa, doamna Wilson, amândoi de 63 de ani, au declarat pe 11 martie că se află în Australia şi au coronavirus.

Plácido Domingo: Starul de operă, 79 de ani, a dezvăluit pe Facebook că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, scriind pe 22 martie: „Cred că este datoria mea morală să vă anunţ că am fost testat pozitiv.” El a scris că a decis să se testeze pentru că avea febră şi tuse. El a spus că el şi familia sa erau într-o stare de sănătate bună şi vor fi în izolaţi „atât timp cât se consideră necesar din punct de vedere medical”.

 

Sursa foto: Pixabay