Celebrităţile deplâng MOARTEA lui David Bowie: „A fost unul dintre cei mai mari”

De: Nicoleta Nicolae / 12.01.2016, 09:18
Celebrităţile deplâng MOARTEA lui David Bowie:
Legendarul David Bowie a murit duminică şi a fost nevoie doar de câteva minute după anunţul morţii sale pentru ca reprezentanţii industriei muzicale, vedete de la Hollywood, dar şi politicieni de marcă să ia cu asalt reţelele de socializare pentru a-şi exprima regretul faţă de decesul starului.

Prim-ministrul britanic David Cameron şi actorul Rickey Gervais, care abia terminase de prezentat ediţia din 2016 a galei de decernare a Globurilor de Aur, cu doar câteva ore înainte ca decesul muzicianului să fie anunţat în mod oficial, se numără printre personalităţile publice care au transmis condoleanţe familiei îndoliate.

 The Rolling Stones, Queen, Madonna, Russell Crowe, Kanye West, Anderson Cooper, trupa Queen, Billy Idol, Gene Simmons, Foo Fighters şi Iggy Pop sunt doar câteva dintre vedetele de talie mondială care au publicat astfel de mesaje pe internet.
„Am crescut ascultându-l şi privindu-l pe geniul pop David Bowie. A fost un maestru al reinventării, care continua să aibă succes de fiecare dată. Moartea lui este o pierdere uriaşă”, a scris David Cameron, pe Twitter.

„Tocmai am pierdut un erou. Odihneşte-te în pace, David Bowie”, a scris la rândul lui pe Twitter actorul Ricky Gervais.

Membrii formaţiei Queen au publicat pe pagina de Facebook a trupei videoclipul piesei „Under Pressure”, la care au colaborat cu David Bowie, cu mesajul „This is our last dance…” (Acesta este ultimul nostru dans, n.r.).

„Membrii trupei The Rolling Stones sunt în stare de şoc şi profund îndureraţi, după aflarea veştii morţii prietenului nostru drag David Bowie. A fost un om minunat şi bun, un artist extraordinar şi original”, este mesajul publicat pe pagina de Facebook a formaţiei britanice.

Actorul Russell Crowe a adus şi el un ultim omagiu starului britanic: „Odihneşte-te în pace, David. Am iubit muzica ta. Te-am iubit. Eşti unul dintre cei mai mari artişti care au trăit vreodată”.

Rapperul Kanye West s-a declarat şi el impresionat de decesul starului britanic: „David Bowie a fost una dintre cele mai importante surse de inspiraţie pentru mine, era atât de neînfricat, atât de creativ, ne-a oferit prin cântecele sale magie pentru o viaţă întreagă”.

 „Prietenia lui David a fost lumina vieţii mele. Nu am cunoscut niciodată o persoană atât de sclipitoare. A fost cel mai bun dintre toţi”, este mesajul publicat luni de Iggy Pop pe pagina sa de Facebook.

Pe pagina de Facebook a formaţiei britanice Placebo a fost publicat videoclipul piesei „Without You I’m Nothing”, interpretată împreună cu Bowie, fără niciun mesaj alăturat acestuia.

Trupa Foo Fighters a publicat pe contul ei de Instagram o fotografie care îl prezintă pe starul britanic în mijlocul unui grup de vedete rock, însoţită de următorul mesaj: „Odihneşte-te în pace, David!”.

Madonna şi-a exprimat şi ea regretul, pe Twitter, pentru dispariţia legendarului artist britanic: „Talentat. Unic. Geniu. A schimbat regulile jocului. Omul care a căzut pe Pământ. Spiritul lui va trăi pentru totdeauna!”.

„David Bowie a fost un adevărat inovator, un adevărat creator. Odihnească-se în pace!”, a scris pe Twitter rapperul Pharrell Williams.

 „«Timpul mă poate schimba. Dar nu poţi să dai de urma timpului», spunea David Bowie. Dumnezeule. A fost unul dintre cei mai mari. Îţi mulţumesc”, a scris pe Twitter regizoarea Ava DuVernay.

 „Am fost pe punctul de a plânge atunci când am aflat vestea despre moartea bruscă a lui David Bowie. Odihneşte-te în pace!”, a scris Billy Idol.

Actorul Mark Ruffalo a publicat următorul mesaj pe Twitter: „Odihneşte-te în pace, tată al tuturor ciudaţilor. E o zi tristă, foarte tristă. Îl voi iubi pentru totdeauna.”

„Îmi vine greu să cred că David Bowie a murit. Ce viaţă incredibilă a avut!”, a scris jurnalistul Anderson Cooper.