Celebrul maratonist Tibi Uşeriu”: “Am participat la jafuri armate. Am evadat din două puşcării”

De: Cristiana Trifu / 14.05.2018, 14:34
Celebrul maratonist Tibi Uşeriu”: “Am participat la jafuri armate. Am evadat din două puşcării”
Cunoscutul alergător de anduranţă şi ultramaratonist român Tibi Uşeriu va acorda un interviu în exclusivitate, cu detalii cutremurătoare din incredibila sa viaţă, în ediţia de astăzi, de la ora 17.00, a emisiunii “Acces Direct”.

Românul care a făcut istorie la Polul Nord îşi va aminti la emisiunea prezentată de Simona Gherghe de cele mai grele momente ale vieţii sale, de la bătăile cu biciul, pe care le încasa la stână, în copilărie, unde era sluga ciobanilor, la  jafurile armate la care participa în adolescenţă şi viaţa din puşcărie. De asemenea, Uşeriu va vorbi şi despre maratonul de la Cercul Arctic pe care îl domină de trei ani de zile, competiţie care l-a transformat într-o legendă.

„Noi eram daţi slugă la alte stâne. Se punea biciul pe noi fără să se discute… M-am întors acasă cu turma de oi şi lipseau trei din acea turmă. M-a luat pe sus ciobanul şi a zis: > Şi îti dai seama că eu am luat-o prin pădurile alea şi am stat toată noaptea prin pădure şi am căutat acele oi. Dimineaţa, m-am pregătit pentru o bătaie zdravănă pe care mi-o dădea, pentru că nu am găsit niciuna dintre ele”, îşi aminteşte Uşeriu.

„Am început să jefuim bijuterii, după care am început să tâlhărim maşini care duceau bani de la magazine, mari magazine comerciale, foarte mari, la bancă. (…) Puteam fi oricând împuşcaţi. Erau jafuri armate (…). Am fost condamnat la 23 de ani de detenţie. Am fost dus într-o puşcărie de maximă siguranţă. Am evadat din două puşcării”, mai spune acesta.

Tiberiu Uşeriu (44 ani) a reuşit anul acesta să câştige pentru a treia oară consecutiv, din tot atâtea participări, ultramaratonul 6633 Arctic Ultra, considerat printre cele mai dificile din lume, având în vedere că se desfăşoară în zona Cercului Polar. Cursa a debutat pe 8 martie 2018, iar Tiberiu Uşeriu a reuşit să o încheie după 7 zile şi aproximativ 5 ore.
Care sunt secretele din spatele unui nume care a făcut înconjurul lumii, Tibi Uşeriu, telespectatorii Antenei 1 vor afla azi, de la ora 17.00, într-o nouă ediţie a emisiunii Acces Direct”, prezentată de Simona Gherghe.