Celine Dion: „Nadia Comăneci mi-a schimbat viața”

De: Gabriela Voicu / 13.08.2012, 11:00
Celine Dion:
Cântăreața Celine Dion a spus că o admiră foarte mult pe Nadia Comăneci și că s-a simțit inspirată de performanța gimnastei la Jocurile Olimpice de la Montreal, din 1976.

Celine Dion (44 de ani) avea 8 ani când a asistat la momentul istoric în care gimnasta Nadia Comăneci (50 de ani) a primit nota 10 la paralele, pe 18 iulie 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal.

„Urmăream Jocurile Olimpice și ea aproape că mi-a schimbat destinul. Am iubit atât de mult puterea ei, dedicația ei și munca grea pe care a depus-o. Îmi doream să fiu ca ea. Nu era vorba doar de gimnastică, ci de întreaga ei atitudine și înfățișare”, a declarat artista.

Atunci în vârstă de 14 ani, Nadia Comăneci a câștigat trei medalii de aur pentru România, în 1976. Celebra gimnastă a câștigat alte două medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Moscova, din 1980.

„Am iubit tot ce avea legătură cu ea și se vorbea despre ea, până când destinul meu a început să se manifeste și m-a condus spre muzică, fapt pentru care – dar să nu mă înțelegeți greșit – sunt foarte fericită”, a adăugat cântăreața.

Nadia Comăneci

20 de ani mai târziu, cântăreața canadiană și-a întâlnit idolul din copilărie. Celine Dion se afla la Atlanta, cu ocazia Jocurilor Olimpice din 1996, unde se pregătea să interpreteze o piesă pentru ceremonia oficială de deschidere a evenimentului sportiv. Se afla în camera ei de hotel cu soțul și managerul ei Rene Angelil, când Nadia a bătut în ușă.

„Am deschis ușa și… ea era chiar acolo. M-a dat gata!”, a mărturisit Celine Dion.

Rene Angelil aranjase această întâlnire-surpriză și obținuse acceptul Nadiei pentru ca momentul întâlnirii să fie filmat.

„M-am întâlnit astfel cu persoana pe care o admiram de atât de multă vreme. Într-un fel, ea mi-a schimbat viața”, a spus Celine Dion.