Celulita ar putea avea un nou inamic: laserul

Apropo.ro / 13.04.2006, 17:03
Celulita ar putea avea un nou inamic: laserul
Celulita, bolile cardiace și acneea ar putea fi în curând tratate cu ajutorul laserului, arata un studiu al unor cercetatori americani de la Massachusetts General Hospital, informeaza BBC News Online. Laserul pe care l-au pus la punct acești cercetatori este capabil sa topeasca

Celulita, bolile cardiace și acneea ar putea fi în curând tratate cu ajutorul laserului, arata un studiu al unor cercetatori americani de la Massachusetts General Hospital, informeaza BBC News Online.

Laserul pe care l-au pus la punct acești cercetatori este capabil sa topeasca țesuturi adipoase din organism fara a afecta pielea.

Utilizând Free-Electron Laser la diferite lungimi de unda, medicii au putut încalzi grasimea, care mai apoi s-a descompus și a fost eliminata de organism.

Profesorul Rox Anderson, medic dermatolog care face parte din aceasta echipa, a efectuat experimentul utilizând mostre de piele și grasime de porc groase de cinci centimetri.

Anderson a adaugat ca fototermoliza selectiva (încalzirea țesuturilor cu ajutorul laserului) ar putea avea aplicabilitate în viitor, inclusiv în tratamentul acneei.

„Acneea este provocata de glande foarte bogate în grasime, glandele sebacee, care se afla la câțiva milimetri sub piele. Dorim sa putem regla glandele sebacee iar acest laser ne-ar putea ajuta. Acest laser ar putea trata celulita și straturile de țesut adipos care se formeaza în artere și care duc la producerea infarcturilor”, a declarat O’Sullivan.

Cercetatorii au spus ca trebuie sa aștepte câțiva ani pâna sa testeze aceasta metoda de tratament pe pacienți umani.

Rezultatele acestui studiu au fost facute publice la întâlnirea anuala a Societații americane pentru medicina și chirurgie prin laser.

Mediafax