Celulita! Cum scapam de celulita?

Apropo.ro / 20.02.2009, 00:00
Foarte putine femei se pot lauda cu faptul ca nu au fost atinse de celulita.

Foarte putine femei se pot lauda cu faptul ca nu au fost atinse de celulita.

Majoritatea se confrunta cu aceasta boala, foarte des intalnita in zilele noastre.

Celulita este un termen care se refera la grasimea cu aspect neplacut de sub piele si la excesul de fluide din tesuturi, fapt care cauzeaza denivelari ale epidermei.

Aceasta este o dereglare a schimbului de substante, prin acumularea sub piele a grasimilor si a rezidurilor toxice.

Cand apare celulita?

In 12% din cazuri celulita apare in perioada de pubertate, 25% – in urma consumului de anticonceptionale, 20% – in timpul si dupa sarcina si 25% din cazuri in perioada de menopauza.

Astfel, se poate afirma ca celulita apare frecvent in perioada "exploziilor hormonale".

CelulitaCauzele aparitiei celulitei

-ereditatea (celulita se mosteneste);

-dieta (o alimentatie dezechilibrata, din care lipsesc cruditatile, care abunda in grasimi);

-circulatia limfatica lenesa;

-activitatea hormonala (hormonii estrogeni favorizeaza acumularea de grasimi pe coapse, fesieri, abdomen);

-stilul de viata (lipsa de miscare favorizeaza si intretine celulita);

-stres;

-pastilele anticonceptionale, datorita surplusului de hormoni;

-fumatul – nicotina ingusteaza vasele de sange, blocand irigarea tesuturilor

-imbracamintea prea stramta si tocurile prea inalte, care blocheaza circulatia;

-statul la soare, pielea isi pierde elasticitatea;

Citeste si "Celulita de vedeta de Hollywood (Galerie foto)"!

Cum recunoastem celulita?

Exista 4 stadii ale celulitei:

Stadiul I– Suprafata pielii este aparent neteda. In faza incipienta celulita nu poate fi distinsa decat la palpare, si anume cand aspectul de "coaja de portocala" apare doar atunci cand strangeti o portiune intre degete.

Stadiul II– Aspectul de coaja de portocala este evident si fara a strange pielea, mai ales in pozitia culcat. Apar gropite. Tonusul pielii scade continuu, pielea parca se ofileste.

Stadiul III– O arie tot mai extinsa de piele capata un aspect respingator – cu o multitudine de noduli subcutanati, umflaturi si gropite.

Stadiul IV– In final, pielea capata un aspect de movilite si desfigureaza corpul. Coapsele si picioarele incep sa semene cu un aluat dospit, care a fost gaurit intens cu degetul. Celulita in acest stadiu este o boala cu dereglari severe de circulatie, cu umflaturi masive, dilatarea venelor. Pielea devine dureroasa la atingere.

Daca te-ai hotarat sa-i declari razboi celulitei iata ce trebuie sa consumi:

-alimente bogate in potasiu: banane, cartofi, ciuperci, spanac, fasole alba, mazare, linte, pepene verde, kiwi, caise, ananas, mere, migdale, seminte de floarea soarelui, castane, alune, nuci, carne de gasca, pulpa de berbec, cod uscat, somon afumat, pastrav, etc.

-apa, maxim 3 litri pe zi;

-inlocuieste dulciurile, ciocolata cu fructe;

-consuma dimineata, pe stomacul gol, ceai de frunze de urzica, mesteacan sau leustean, acestea ajuta la dezintoxicarea organismului;

-nu uita de ceaiul verde;

-inainte de fiecare masa bea un pahar de apa calda

Citeste si "Celulita, dusmanul frumusetii"!

Interzis:

-a nu se consula produse de la fast-food;

-inlocuieste untul cu margarina;

-evitata prajelile si folosite ulei de masline;

In lupta disperata de a combate acest inamic al frumusetii apelam la numeroase trucuri pe care revistele si site-urile de specialitate ni le recomanda.

Nu cred ca exista femeie care sa nu fi incercat macar o metoda de indeprtare a celulitei.

Pe langa sport, fara de care nu se poate, exista geluri, creme si chiar pastile care promit rezultate, dar nu cred ca este posibil sa scapi in totalitate de celulita.

Foarte recomandate in tratarea celulitei sunt produsele pe baza de alge marine.

De asemenea ar fi bine, ca macar o data pe saptamana sa faci o baie in care adaugi uleiuri eterice ca: 2 picaturi de ulei de rozmarin, 2 picaturi de salvie, 1 picatura ienupar si 4 picaturi fenicul.

In afara acestor solutii, la indemana fiecaruia exista si acupunctura, liposuctia, tratamentul cu laser, masaj electric si pastile, impachetari, toate acestea necesitand intr-adevar timp, supraveghere medicala si multi bani.

Vezi si "Spune adio celulitei!"

Iata ce spun femeile care au apelat la diferite metode de combatere a celulitei:

"Exista dragele mele un gel care se numeste Slliming Gel produs Elvetian care ne scapa de celulita, si in acelas timp are efect de slabire, este unul din produsele cele mai bune pe care le-am intilnit pina acuma , eu am fost tare multumita de el. Celulita mea era dureroasa deci am suferit destul din cauza ei."

"De celulita scapi doar printr-o alimentatie sanatoasa si consum adecvat de lichide. Nu ar strica nici sportul…cu cat ai mai putina grasime cu atat mai putin se vede celulita(dar e totusi acolo…).Toate astea combinate cu masajul anticelulititc realizat de profesionisti sigur dau rezultate..Tratamentele cu pastile, alifii si-asa mai departe sunt doar….apa de ploaie."

"Buna, eu am inceput un tratament de care sunt foarte multumita. Este vorba despre radiofrecventa, se fac 3sedinte pe luna la interval de 10 zile. Sunt deja la a 3 a sedinta si sunt foarte multumita de rezultat"(roportal.ro)

"Celulita se amelioreaza, zic toti, nu se vindeca. E importanta o alimentatie aparte, un stil de viata sanatos, fara cafea, tutun, grasimi, alcool. Nu stiu cate dintre noi se abtin de la toate astea. Ajuta masajele drenante, mai mult decat cremele si impachetarile minune de care daca nu te tii cu sfintenie de mai multe ori pe zi, mai bine nu te mai apuci! eu una nu am nimerit inca acea crema-minune. Nici nu mai dau banii pe ele de multa vreme, prefer sa ma masez cat de des pot si acum ca tin si dieta, poate se mai atenueaza!"(copilul.ro)

"Eu fac masaj in fiecare seara cu zatul de la cafeaua pe care o consumam in casa…am citit in revistele de frumusete ca ar da rezultate…si chiar asa e. Pielea devine altfel…fina, chiar arata mult mai bine…nu mai are aspectul ala de brobonite sub piele daca le pot spune asa…doar ca trebuie sa urmez acelashi ritual de fiecare data: dupa frecarea cu zat, limpezesc bine si pielea ramane maronie, cu miros de filtru de cafea nespalat."

"O solutie ca sa scapati de celulita dar si ca sa aveti pielea fema si fina este impachetarea cu alge… cumparati de la farmacie/plafar/etc praf de alge, il amestecati cu apa conform instructiunilor, il aplicati pe picioare, burta si inveliti cu folie de celofan (ex cea alimentara) stati asa 45 minute minim … rezultatele se vad dupa a 5 a sedinta"(elady.ro)

TU LA CE METODA DE A COMBATE CELULITA AI APELAT, A FUNCTIONAT? COMENTEAZA AICI!

Sursa: despreslabire.ro, biancabrad.com

Sursa foto: adytu22.weblog.ro, gandul.info