Centenar Andre Malraux

Apropo.ro / 23.11.2001, 04:27
Centenar Andre Malraux
Institutul Francez din București organizeaza, cu prilejul centenarului Malraux, în perioada 2 - 20 decembrie, mai multe evenimente cu tema "Andre Malraux: Omul de acțiune și de cultura". Primul dintre aceste evenimente este deschiderea, la

Institutul Francez din București organizeaza, cu prilejul centenarului Malraux, în perioada 2 – 20 decembrie, mai multe evenimente cu tema „Andre Malraux: Omul de acțiune și de cultura”.

Primul dintre aceste evenimente este deschiderea, la Institutul Francez, a expozițiilor „Regards sur le musee imaginaire” și „Malraux”, ambele organizate în colaborare cu Biblioteca Naționala din București și cu Biblioteca Academiei Române.

Cu acest prilej, miercuri, la ora 17:00, va fi organizata la Institut o masa rotunda la care vor participa: Andrei Magheru, Pierre de Boisdeffre, Irina Mavrodin, Radu Toma, Valeriu Rîpeanu. Aceasta masa rotunda este organizata cu sprijinul Ministerului Culturii și Cultelor. Dupa colocviu va fi proiectat la sala Elvira Popescu, începînd cu ora 20:30, filmul „L’espoir” („Speranța”), realizat de Malraux.

Romancier, poet, cineast și tribun al artelor, Andre Malraux (1901-1981), a luptat în razboiul din Spania, a fost implicat în mișcarea de rezistența, a fost ministru al generalului de Gaulle și ambasador al culturii franceze, a creat „Maisons de la culture”. Andre Malraux a marcat profund viața politica și culturala a Franței între anii 1936-1976.

Sursa : Mediafax

Andre Malraux