Centrele „La Pedale” din parcurile Herăstrău și Kiseleff, redeschise

De: Dragos Tanase / 03.04.2015, 16:00
Centrele
Amatorii de sport și mișcare în aer liber sunt așteptați, începând cu acest weekend, la o plimbare gratuită cu bicicleta în parcurile Kiseleff și Herăstrău. Pentru al șaptelea an consecutiv, copiii, părinții și chiar bunicii pot profita, până la mijlocul lunii noiembrie, de programul "La Pedale" - primul sistem gratuit de bike-sharing din România - amenajat de Primăria Sectorului 1 și Asociația Green Gate.

Iubitorii sportului pe două roți vor avea la dispoziție, gratuit, peste 500 de biciclete. Cei dornici să facă o plimbare trebuie să știe să meargă cu bicicleta, să cunoască regulile de circulație, să aibă un comportament decent și să aducă bicicletele înapoi în stare bună de funcționare.

Bicicletele verzi sunt disponibile în trei modele – pentru copii, adolescenți și adulți – și pot fi închiriate doar pe baza buletinului de identitate și a unui contract de dare în folosință. Acestea pot fi folosite pentru o perioadă de maximum două ore, doar în perimetrul parcurilor.

Centrul „La Pedale” din Parcul Kiseleff se află la intersecția dintre străzile Ion Mincu și Barbu Ștefănescu Delavrancea în interiorul parcului, iar centrul din Parcul Herăstrău se află exact la intrarea în parc din direcția metrou Aviatorilor.

Centrele sunt deschise după următorul program: luni-vineri în intervalul orar 10:00-18:00, iar sâmbătă și duminică de la 10:00-19:00.