CEO Oracle, Lawrence Ellison, și-a cumpărat o insulă în Hawaii

De: Dragos Tanase / 21.06.2012, 12:30
CEO Oracle, Lawrence Ellison, și-a cumpărat o insulă în Hawaii
Cofondatorul și CEO Oracle Corporation, Lawrence Ellison, a cumpărat o insulă a statului Hawaii, de 360 de kilometri pătrați.

Insula numită Lana’i, a statului Hawaii, era deținută în proporție de 98% de către Castle&Cooke care a depus o cerere de transfer a propietății Comisiei Publice de Utilități.

Guvernatorul statului Hawaii, Neil Abercrombie, a declarat următoarele: „Este de înțeles că domnul Ellison a avut un interes de lungă durată privind insula Lana’i. Pasiunea lui pentru natură, în special pentru ocean, este bine cunoscută în special în domeniul curselor de navigație America’s Cup. El este, de asemenea, un om de afaceri al cărui record de implicare în cauze medicale de cercetare și educație a comunității este la fel de notabil”.

Publicația The Maui News, care a acoperit de mai multă vreme această tranzacție a raportat că prețul cerut pentru vânzare a fost undeva între 500 și 600 de milioane de dolari, pentru întreaga insulă.

Lana’i este cunoscută, deoarece ea a fost cumpărată în 1922 de către Dole Foods, care au transformat-o în cea mai mare plantație de ananas de la acea vreme. Dole este o subdiviziune a companiei Castle&Cooke, al cărui patron actual este David Murdock, cel care a decis să încheie tranzacția cu Larry Ellison.

De asemenea, se zvonea că Larry concura cu cofondatorul Microsoft, Bill Gates, pentru această insulă și un fapt interesant este că Bill Gates și soția sa, Melinda, au închiriat toată insula în 1994, când s-au căsătorit, și cei doi dețin deja o casă pe Lana’i.