Cepoi a demisionat, Raed Arafat preia prerogativele ministeriale

De: Marian Andrei / 02.10.2012, 09:26
Cepoi a demisionat, Raed Arafat preia prerogativele ministeriale
Primul-ministru Victor Ponta a acceptat, ieri, demisia lui Vasile Cepoi din funcția de ministru al Sănătății, urmând ca atribuțiile funcției de ministru să fie delegate subsecretarului de stat Raed Arafat,

Săptămâna trecută, ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate de conflict de interese, infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Comunității Europene, precum și infracțiuni asimilate celor de corupție, în calitate de fost director al Direcției de Sănătate Publică Iași.

„Guvernul a luat act de existența acțiunii ANI în ceea ce îl privește pe ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, în legătură cu indiciile referitoare la săvârșirea infracțiunii de conflict de interese. Acuzațiile sunt grave și este absolută nevoie de clarificarea acestora în cel mai scurt timp. Domnul ministru se va prezenta la Parchetul General pentru a-și prezenta punctul de vedere în acest caz. Dacă se va ajunge la o decizie definitivă în acest caz, care să confirme acuzațiile care au fost aduse în acest moment, domnul Vasile Cepoi își va pierde poziția de ministru în Guvernul României„, a transmis Executivul.

Premierul Victor Ponta a afirmat aseară, la un post de televiziune, că a discutat cu subsecretarul de stat în Mnisterul Sănătății, Raed Arafat, iar acesta a acceptat să preia atribuțiile de ministru până la 9 decembrie, fără a ocupa efectiv postul de ministru, urmând ca un nou ministru să fie desemnat în viitorul guvern, după alegeri. Ponta a precizat că Arafat i-a transmis că nu dorește să fie numit în postul de ministru.