Cerbul de Aur nu se va organiza în acest an

Apropo.ro / 30.07.2007, 13:51
Cerbul de Aur nu se va organiza în acest an
TVR nu a trimis Primariei Brasov niciun raspuns legat de organizarea editiei 2007 a Festivalului International Cerbul de Aur, ceea ce înseamna ca Festivalul nu se va organiza în acest an, a declarat pentru MEDIAFAX George Scripcaru, primarul Brasovului. "Din punctul meu de vedere,

TVR nu a trimis Primariei Brasov niciun raspuns legat de organizarea editiei 2007 a Festivalului International Cerbul de Aur, ceea ce înseamna ca Festivalul nu se va organiza în acest an, a declarat pentru MEDIAFAX George Scripcaru, primarul Brasovului.

„Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt clare. Nu mi-au trimis niciun raspuns, deci nu cred ca se va organiza Cerbul de Aur anul acesta”, a declarat primarul orasului Brasov.

Într-o conferinta de presa organizata la 10 iulie, primarul brasovean a declarat ca asteapta un raspuns de la TVR în termen de zece zile, termen care a expirat pe 20 iulie. Raspunsul ar fi trebuit sa se refere la obtinerea de catre TVR a sumelor necesare pentru organizarea festivalului în 2007.

George Scripcaru a mai spus ca, chiar daca TVR va face rost de fondurile necesare organizarii evenimentului, Cerbul de Aur tot nu s-ar putea organiza, pentru ca nu mai este suficient timp. „Nu putem sa îl facem în doua luni de zile (Festivalul Cerbul de Aur, n.r.), de-asta stabilisem termenul de zece zile”, a precizat Scripcaru.

Acesta este de parere ca TVR nu a obtinut sumele necesare pentru organizarea editiei 2007 a festivalului.

Pentru organizarea festivalului la Brasov, TVR ar fi avut nevoie de aproximativ un milion de euro. În cazul în care TVR ar fi obtinut aceasta suma, Consiliul Judetean si Consiliul Local Brasov ar fi acordat 700.000 euro pentru Cerbul de Aur, în timp ce municipalitatea brasoveana ar fi putut contribui cu suma de 300.000 euro.

Potrivit unor declaratii ale primarului brasovean facute în conferinta de presa din 10 iulie, în cazul în care TVR ar fi obtinut fondurile necesare pâna la sfârsitul lunii iulie, festivalul ar fi putut sa fie organizat cel mai devreme în octombrie.

Editia din 2006 a Festivalului Cerbul de Aur a fost de asemenea anulata.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Brasov, Aristotel Cancescu, a declarat, la începutul lunii iulie, ca este dispus sa aloce, alaturi de Consiliul Local, suma de 700.000 de euro pentru organizarea Festivalului Cerbul de Aur.

Mediafax