Cere ajutorul autorităţilor pentru a-şi recupera copilul de la soţul arab: ”Nici nu-mi dau seama cum de mai trăiesc”

De: Andra Voiculescu / 05.07.2018, 11:12
Cere ajutorul autorităţilor pentru a-şi recupera copilul de la soţul arab: ”Nici nu-mi dau seama cum de mai trăiesc”
Povestea de viaţă a Adrianei Al Otaiby este una ce depăşeşte orice imaginaţie. Românca a vorbit despre drama sa şi a fetiţei sale la ”Totul despre dragoste”, emisiune moderată de Mirela Vaida, în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 14.00, la Antena 1.

La vârsta de 35 de ani, Adriana îl cunoaşte pe Mohammed, cel ce avea să îi devină soţ. El era arab şi avea 21 de ani. S-au cunoscut în România, apoi el a plecat în Arabia Saudită şi au continuat să vorbească online timp de un an. După această perioadă, în 2003, s-au căsătorit.

Mohammed a plecat înapoi, pentru că viza expira şi nu s-au mai văzut pâna în februarie 2005, când ea a primit ea viza de intrare în Arabia. La început totul a decurs bine în relaţia lor. A rămas însărcinată acolo şi a stat 3 luni. Pe parcurs, a realizat că familia lui nu va accepta niciodată că s-a căsătorit fără să ţină cont de tradiţia islamică şi pe ea nu o va recunoaşte niciodată de soţie. Fiica lor, Hanna, s-a născut în Arabia Saudită şi are dublă cetăţenie, română şi arabă.
Relaţia ei cu Mohammed s-a schimbat prin 2012, când ea şi Hanna s-au întors în Arabia Saudită, după 3 ani de stat în România. El a devenit foarte agresiv. Hanna avea 6 ani atunci când a intervenit între cei doi pentru a-şi apăra mama. A fost lovită şi îmbrâncită la rândul ei.

”La Riad, femeilor nu li se permite să iasă neînsoţite din casă. Ele îşi aşteaptă fratele, tatăl, soţul să le scoată afară, sunt exact ca nişte animale de companie”, a povestit Adriana în cadrul emisiunii ”Totul pentru dragoste”, de la Antena 1.
Pentru că nu mai suporta tratamentul la care erau supuse, Adriana şi fiica sa au fugit la Ambasadă, însă susţine că nu au primit ajutorul pe care îl spera şi anume repatrierea.
Adriana a povestit că a fost arestată de poliţia religioasă pe motiv de imoralitate, pentru că ea şi fiica sa ieşieră din casă neînsoţite şi au fost prinse în timp ce vorbeau cu un şofer de taxi. Ce a urmat a fost un adevărat coşmar, pentru că i-a fost pur şi simplu smulsă copila din braţe.

”Am fost oprite de poliţia religioasă. Mi-au smuls-o pe Hanna din braţe, am fost nevoită să-i dau drumul pentru că riscam să fie trântită cu faţa de asfalt. Ultimul lucru pe care mi l-a spus a fost ‘Mami, de ce îi laşi să mă ia?’. Nu-mi dădeam seama cum de mai trăiesc. Nici acum nu ştiu”, a mărturisit Adriana, cu lacrimi în ochi, în cadrul emisiunii ”Totul pwntru dragoste” de la Antena 1.
Şi asta nu este tot. Românca spune că a fost închisă 51 de zile, timp în care, potrivit declaraţiilor sale, a fost ameninţată cu moartea pentru a ceda custodia copilei. Atunci s-a gândit că dacă ea nu va mai fi, nu va mai avea cine să o salveze pe Hanna. De atunci şi până în prezent, Adriana a reuşit să mai vorbească doar în secret cu fiica sa, dar şi asta s-a întâmplat ultima oară în 2017, când Mohammed a aflat că acestea mai ţin legătura.
Pentru că eforturile ei de a obţine ajutorul autorităţilor române nu au dat niciun rezultat, Adriana a intrat în greva foamei timp de 28 de zile, până pe 29 iunie. Ea în continuare se luptă pentru a-şi cere dreptul de a-şi recupera fiica.