Cere de la o agentie de turism

Apropo.ro / 11.02.2002, 20:57
Cere de la o agentie de turism
Te-ai gandit sa pleci in excursie, printr-o agentie de turism. Iti spunem noi ce ar trebui sa sa cuprinda contractul incheiat intre tine si firma respectiva. Trebuie sa stii ce sa faci daca ai ajuns la destinatie si te-ai pomenit cu alte conditii fata de cele la care te asteptai. asa ca

Te-ai gandit sa pleci in excursie, printr-o agentie de turism. Iti spunem noi ce ar trebui sa sa cuprinda contractul incheiat intre tine si firma respectiva.

Trebuie sa stii ce sa faci daca ai ajuns la destinatie si te-ai pomenit cu alte conditii fata de cele la care te asteptai. asa ca alege o agentie de turism care isi prezinta oferta in scris.

Conform unor surse din OPC, daca nu esti satisfacut de oferta pe care ti-a prezentat-o agentia si ai ajuns la destinatie deja, aceasta este obligata sa-ti acorde un pachet de servicii care sa contina, pe langa programul turistic solicitat, si pensiune completa.

Daca ai incheiat deja un contract cu o firma de turism, dar a intervenit ceva si nu mai poti sa pleci, sa stii ca ai dreptul sa transferi contractul pe numele unei alte persoane, cu anuntarea prealabila a agentiei de turism.

Daca la achitarea unei excursii pretul nu mai este acelasi cu cel care vi s-a comunicat mai inainte, sa stiti ca treaba e legala. Daca bineinteles, e trecut in contract acest aspect si daca pretul este influentat de cursul valutar, de scumpiri ( ale carburantului,de transport sau a taxelor de aterizare, de exemplu ).

Oricum, daca preturile stabilite in contract sunt majorate cu peste 10 %, puteti rezilia contractul, iar agentia este obligata sa -ti inapoieze sumele platite.

Pentru buna informare a dumneavoastra, toate agentiile de turism ar trebui sa afiseze prevederile contractului intre ele si clent, plus numerele de telefon ale Ministerului Turismului si ale Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, alturi de actul de licenta.

Andra Miron