Ceremonia Globurilor de Aur a fost anulata!

De: Dragos Tanase / 08.01.2008, 11:23
Ceremonia Globurilor de Aur a fost anulata!
Greva scenaristilor de la Hollywood este motivul anularii ceremoniei Globurilor de Aur, care ar fi trebuit sa aiba loc pe 13 ianuarie.

Greva scenaristilor de la Hollywood a facut o victima emblematica, luni, cu anuntul anularii ceremoniei Globurilor de Aur, care ar fi trebuit sa aiba loc pe 13 ianuarie si care va fi inlocuita cu o conferinta de presa.

Dupa saptamani de incertitudine, postul de televiziune NBC, care ar fi trebuit sa difuzeze ceremonia, si Asociatia presei straine de la Hollywood (HFPA), organizatoare a ceremoniei Globurile de Aur, au anuntat ca se vor limita la un eveniment "la scara redusa".

Decizia vine dupa esecul negocierilor cu Sindicatul scenaristilor de film si televiziune (Writers Guild of America, WGA), care a anuntat ca va instala pichete de greva la intrarea in locatia unde urma sa aiba loc ceremonia.

Globurile de Aur, un eveniment hollywoodian stralucitor, cu multe vedete pe covorul rosu, sunt coniderate "anticamera" premiilor Oscar, organizate anul acesta pe 24 februarie.