Cererea de apartamente scade dramatic in Capitala

Apropo.ro / 11.06.2008, 16:15
Cererea de apartamente scade dramatic in Capitala
Conditiile tot mai grele impuse de banci pentru creditele imobiliare, dar si cresterea preturilor, au dus la o scadere fara precedent a cererii de locuinte.

Numarul anunturilor prin care se solicita spre cumparare apartamente cu doua camere a fost, in ultima luna din aceasta primavara, de cinci ori mai mic decat cel inregistrat in aceeasi perioada din 2007.

In luna mai 2007, in Bucuresti se inregistrau 780 de cereri imobiliare, numarul acestora scazand la doar 183 in mai 2008, potrivit primului raport statistic intocmit de administratorii site-ului AnunturiParticulari.ro – portal care inglobeaza toate anunturile imobiliare publicate pe internet sau in presa scrisa.

Cea mai drastica scadere se intalneste in cazul cererilor de cumparare pentru apartamentele cu doua camere – de la 239 in mai 2007 la 58 in mai 2008. Observand acest fenomen, administratorii portalului considera ca „pe fondul scaderii dramatice a cererii, preturile nu au cum sa-si mai continue ritmul alert de crestere".

Tot la apartamentele cu doua camere s-a inregistrat si singura crestere a numarului de oferte, de la 919 in luna mai anul trecut la 1.059 in acest an. „Acest segment este cel mai expus unei posibile alinieri a preturilor", au mai remarcat administratorii AnunturiParticulari.ro, precizand ca pe portal sunt monitorizate numai cererile si ofertele persoanelor particulare.