Cererea de extrădare a fondatorului Megaupload, amânată până în 2013

De: Marian Andrei / 10.07.2012, 09:51
Cererea de extrădare a fondatorului Megaupload, amânată până în 2013
Justiția neozeelandeză a anunțat inițial că examinarea cererii de extrădare depusă de către Statele Unite, care îl acuză pe miliardarul Kim Schmitz, supranumit "Kim Dotcom", de escrocherie și încălcarea drepturilor de autor,va avea loc începând cu 6 august.

Audierea fost însă amânată pentru data de 25 martie 2013, a declarat apărarea lui Kim Schmitz, care a susținut că are nevoie de mai mult timp.

Creat în 2005 și având sediul la Hong Kong, site-ul Megaupload, care afirma că are zilnic 50 de milioane de utilizatori reprezentând 4 la sută din utilizatorii de Internet, a fost închis pe 25 ianuarie.

Statele Unite acuză conducerea site-ului că a obținut 175 de milioane de dolari din activități infracționale și că a cauzat un prejudiciu în valoare de 500 de milioane de dolari deținătorilor de drepturi de autor, propunând copii piratate de filme de cinematograf, programe de televiziune și alte conținuturi.

Kim Schmitz, deținut în Auckland după arestarea sa la 20 ianuarie și eliberat pe cauțiune o lună mai târziu, riscă, în Statele Unite, o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare.