Cererea de oferta pentru Alro, pâna la sfârșitul anului

Apropo.ro / 16.11.2001, 01:23
Cererea de oferta pentru Alro, pâna la sfârșitul anului
COMPANII  Compania zilei FINANCIAR  Valute si banci Executivul a aprobat la sfârșitul saptamânii trecute propunerile Autoritații pentru Privatizare în ceea ce privește condițiile pentru participarea la licitația prin

COMPANII  Compania zilei

FINANCIAR  Valute si banci


Executivul a aprobat la sfârșitul saptamânii trecute propunerile Autoritații pentru Privatizare în ceea ce privește condițiile pentru participarea la licitația prin care vor fi vândute pachetele majoritare de acțiuni ale societaților Alro și Alprom Slatina, au declarat surse guvernamentale.

Ministrul privatizarii, Ovidiu Mușetescu, a declarat ca angajații instituției pe care o conduce lucreaza, în prezent, la întocmirea caietelor de sarcini ale celor doua societați și va începe, saptamâna viitoare, o serie de consultari cu BNP Paribas, consultantul în privatizarea Alro și Alprom, pentru a da o forma finala caietelor de sarcini.

„Strategia de privatizare va fi facuta publica saptamâna viitoare (aceasta)”, a precizat Mușetescu.

Strategia de privatizare a societații Alro Slatina prevede vânzarea a cel puțin 51% din acțiunile deținute de catre statul român la aceasta societate.

Pâna la sfârșitul anului, va fi formulata o cerere de oferta pentru pachetul scos la vânzare prin intermediul BNP Paribas. Cererea de oferta va fi facuta catre o lista limitata de investitori de prestigiu.

Ofertanții preselectați vor avea la dispoziție 30 de zile pentru cumpararea dosarului de prezentare, potențialilor investitori acordânduli-se un termen de minim 60 de zile pentru a depune oferte în vederea cumpararii pachetului de acțiuni scos la vânzare.

Daca mai mulți investitori strategici preselectați vor depune oferte, atunci se va trece printr-un proces obișnuit de selecție.

În cazul în care un singur investitor strategic preselectat depune o oferta, Autoritatea și BNP Paribas se vor asigura ca acesta îndeplinește criteriile minime de participare (due-diligence) și ca veniturile obținute din vânzare reflecta corespunzator valoarea drepturilor de proprietate.

În plus, o banca de investiții cu recunoaștere internaționala va fi solicitata sa își exprime punctul de vedere cu privire la prețul acțiunilor scoase la vânzare de statul român, în cazul în care exista un singur ofertant pentru privatizarea Alro. Mediafax

www.zf.ro