Cersetorii ar putea ajunge dupa gratii

Apropo.ro / 20.09.2011, 11:30
Cersetorii ar putea ajunge dupa gratii
Liderul Partidei Rromilor, Nicolae Paun, a pregatit un proiect de lege prin care vrea sa interzica cersetoria de orice fel.

Liderul Partidei Rromilor Pro-Europa Nicolae Paun a pregatit un proiect de lege prin care sa interzica cersetoria de orice natura. El considera ca aceasta manifestare a devenit o mentalitate de a trai fara munca, gratie celor milostivi.

„Cu toate ca in Codul Penal exista o prevedere prin care cei ce pot munci, dar care cersesc in mod repetat sunt pedepsiti, cersetorii se inmultesc. Nimeni nu poate stabili cine e apt sau nu de munca, astfel incat acesti infractori scapa nepedepsiti. De aceea, e nevoie de o lege clara, prin care acest fenomen sa fie interzis„, ne-a declarat Paun.

Noul act normativ prevede si pedepse destul de drastice pentru cei care vor fi prinsi cersind.

la cersit

Persoanele prinse la cersit risca sa plateasca amenzi de pana la 1.500 de lei sau sa munceasca in folosul comunitatii. De asemenea, daca acestia refuza sa plateasca amenda sau sa munceasca, risca pedeapsa cu inchisoarea pana la 3 ani.

Deputatul le-a pus gand rau si celor care au handicap fizic si cer bani. Nicolae Paun declara ca cersetorii vor ramane si fara ajutor social, iar insotitorii vor plati si ei amenzi si vor ramane fara banii de la stat. Surprize neplacute sunt pregatite si pentru parintii care isi pun copiii la cersit.

„Nemernicii astia trebuie bagati imediat la puscarie, iar legea prevede condamnari intre 5 si 15 ani”, a adaugat Paun.