CES 2012: Cum arata casa „inteligenta” (Video)

Apropo.ro / 23.01.2012, 10:34
CES 2012: Cum arata casa
Targul de electronice din Las Vegas relanseaza conceptul casei inteligente, in care electrocasnicele au fost gandite pentru a comunica intre ele.

Targul de electronice (CES) din Las Vegas relanseaza conceptul casei inteligente. Astfel, telefonul si tableta vor comunica cu frigiderul si vor trimite retete cuptorului dn bucatarie, iar masina de spalat va porni cand curentul e mai ieftin.

In locuinta viitorului nici macar privitul pe fereastra nu va mai fi ce-a fost. Pentru a accesa fereastra trebuie decat sa plimbi degetul in sus si in jos pentru a inchide sau deschide storurile aparente. Insa va mai dura cativa ani pana cand fereastra desteapta va ajunge pe piata, pentru ca este o tehnologie tanara si inca scumpa.

Sa revenim la bucatarie, unde frigiderele si cuptoarele conectate la internet ofera accesul la radiouri online si retele sociale. Puteti poza bonuri de casa cu telefonul mobil, iar informatiile intra in inventarul frigiderului care va stii daca aveti toate ingredientele necesare pentru gatit.

Pentru cei care isi doresc independenta energetica exista o solutie: centrala termo-electrica de apartament. Extrage hidrogenul din gazul natural si il transforma in apa calda si electricitate, suficienta pentru toata casa.

Toate acestea sunt prototipuri, insa primele modele vor ajunge pe piata in urmatorul an.