Cesaria Evora revine în România

Apropo.ro / 04.07.2006, 15:41
Cesaria Evora revine în România
Cunoscuta cântareața Cesaria Evora revine în România pentru a susține, pe 16 octombrie, un al treilea concert la București, ce face parte din turneul de promovare a celui mai recent album al sau, intitulat "Rogamar". Concertul este cuprins în seria de evenimente

Cunoscuta cântareața Cesaria Evora revine în România pentru a susține, pe 16 octombrie, un al treilea concert la București, ce face parte din turneul de promovare a celui mai recent album al sau, intitulat „Rogamar”.

Concertul este cuprins în seria de evenimente „Pour les connaisseurs” organizate de Fundația Aurel Mitran, acceași care a adus-o pe „diva desculța” în România în 2003 și 2004.

„Rogamar” este cel de-al zecelea material discografic al cântareței originare din Capul Verde, aparut la trei ani dupa albumul câștigator al unui premiu Grammy – „Voz d’Amor”. Înregistrat în Mindelo, orașul în care Evora s-a nascut, dar și la Paris, „Rogamar” cuprinde 15 noi piese.

Cesaria Evora, alintata Cize de prieteni, s-a nascut în 1941, în Insulele Capul Verde. Ea s-a facut cunoscuta prin morna, un stil de muzica sentimental, ce amesteca fado portughez cu jazz și muzica latina.

Sonoritațile folk sunt filtrate de chitara, vioara, acordeon și clarinet. Evora cânta întotdeauna cu picioarele desculțe, în semn de solidaritate cu femeile și copiii saraci din țara sa, ale caror suferințe le exprima prin cântecele sale.

Discografia ei cuprinde, printre altele, „Cesaria Evora”, „Distino Di Belita” (1995), „Cabo Verde” (1997), „Miss Perfumado” (1998), „Cafe Atlantico” (1999), „Sao Vicente di Longe” (2001) și „Anthologie” (2002).

(Cristina Mazilu; [email protected])
Mediafax