Cetatea Făgăraș, în topul celor mai frumoase castele din lume

De: Dragos Tanase / 17.10.2014, 15:00
Cetatea Făgăraș, în topul celor mai frumoase castele din lume
„Cetatea Făgăraș reprezintă una dintre cele mai mari și mai bine conservate cetăți feudale din Europa de Est. În trecut, castelul a fost pivotul puterii regionale. În timpul secolului al XVII-lea, cetatea a fost extinsă, reflectând bogăția locului", potrivit unui top Hopper, citat de huffingtonpost.com.

Cetatea Făgăraș este cel de-al doilea cel mai frumos castel din lume, pe primul loc în clasament fiind Castelul Neuschwanstein din Germania.

Cetatea Făgărașului este situată în chiar centrul municipiului Făgăraș, în județul Brașov. Construcția cetății a început în 1310, pe locul unei mai vechi fortificații de pământ și lemn din secolul 12.

Scopul construirii cetății era unul strategic, de a apărare a zonei de sud-est a Transilvaniei în fața incursiunilor tătarilor și otomanilor.

Între 1948 și 1960, cetatea a servit drept închisoare pentru deținuți politici, oponenții sistemului comunist din Țara Făgărașului, iar între anii 1965-1977 au fost făcute lucrări de reparații, restaurare și conservare.

Pe de altă parte, castelul Bran, situat tot în județul Brașov, se află în topul celor mai fascinante castele din lume!