Cetatea Timisoarei, vechiul Bastion, va putea intra în reabilitare

Apropo.ro / 13.06.2007, 10:50
Cetatea Timisoarei, vechiul Bastion, va putea intra în reabilitare
Presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, a declarat, luni, într-o conferinta de presa, ca Bastionul - ruinele vechii cetati a Timisoarei - va putea intra în reabilitare, indiferent de procesele care sunt pe rol, transmite corespondentul


Presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, a declarat, luni, într-o conferinta de presa, ca Bastionul – ruinele vechii cetati a Timisoarei – va putea intra în reabilitare, indiferent de procesele care sunt pe rol, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Constantin Ostaficiuc a spus ca atât Consiliul Judetean Timis, cât si Consiliul Local Timisoara, administratiile care au în patrimoniu Bastionul, au alocat bugetul necesar cofinantarii proiectului de reabilitare, iar lucrarile pot începe imediat ce Ministerul Dezvoltarii anunta câstigatorul licitatiei pentru acest proiect.

„Dupa confimarea de catre noi, cât si de Consiliul Local a cofinantarii, asteptam de la Ministerul Dezvoltarii constructorul si alocarea banilor”, a spus Ostaficiuc.

Potrivit sursei citate, în spatiile Bastionului înca mai sunt societati comerciale, foste chiriase, care nu vor sa elibereze locatia, însa proiectul de reabilitare si revitalizare a Bastionului poate începe, chiar daca exista fosti chiriasi care au dat în judecata Consiliul Judetean Timis.

„Cu noua societati din 11 am câstigat procesele pentru evacuare. Mai avem un proces cu una dintre societatile mai îndaratnice. Astept ca justitia sa finalizeze acest proces”, a adaugat Constantin Ostaficiuc.

Împotriva presedintelui Consiliului Judetean Timis a existat o plângere penala la DNA, unul din fostii chiriasi, care nu vrea sa plece din Bastion, acuzându-l de trafic de influenta. Ostaficiuc sustine însa ca decizia DNA în acest caz a fost de neîncepere a urmaririi penale.

Bastionul este cel mai important monument istoric din Timisoara si este ruina vechii cetati a Timisoarei. Proiectul de reabiliatre si revitalizare presupune lucrari complexe la structura de rezistenta a peretilor, refacerea tuturor instalatiilor, precum si unele amenajari interioare si exterioare. Valoarea proiectului este de 9 milioane de euro, iar lucrarile ar urma sa dureze 24 de luni.

Bastionul va fi redat circuitul turistic si cultural, dorindu-se a fi unul din principalele puncte de atractie din centrul Timisoarei.

Mediafax