Cetățean american ucis în atacul armat asupra consulatului SUA din Libia

Apropo.ro / 12.09.2012, 09:25
Cetățean american ucis în atacul armat asupra consulatului SUA din Libia
Manifestanți armați au lansat rachete asupra consulatului american de la Benghazi (estul Libiei), ucigând un american, pentru a denunța un film considerat ofensator la adresa Islamului.

 

Abdelmonoem al-Horr, purtătorului de cuvânt al Înaltei comisii pentru securitate a ministerului de Interne, a declarat că forțele de securitate precum și ministerul Apărării au încercat să controleze situația, în timp ce rachete RPG au fost lansate asupra consulatului de la o fermă din apropiere.

 Ministrul adjunct libian de Interne, Wanis al-Charef a declarat că „un funcționar american a fost ucis iar un altul a fost rănit la mână. Ceilalți membri ai personalului au fost evacuați și se află în siguranță”.

„Suntem profund întristați de această pierdere „, a declarat Clinton într-un comunicat, adăugând că Washington lucrează alături de diferite state din întreaga lume pentru a proteja misiunile sale diplomatice după violențele din fața ambasadei americane din Egipt și atacul de la consulatul din Benghazi de marți, ziua comemorării atentatelor de la 11 septembrie 2011 din Statele Unite.

Citiți mai multe despre acest atac asupra consulatului american pe Mediafax.ro.