Cezariana e obligatorie pentru femeile cu miopie severa

Apropo.ro / 10.03.2008, 17:56
Cezariana e obligatorie pentru femeile cu miopie severa
Viitoarea mamica trebuie sa mentina viata sanatoasa pe a ei dar si pe a viitorului copil facand regulat analize, vizite la ginecolog.

Una din cele mai palpitante experiente din viata unei femei este sarcina. Viitoarea mamica este obligata sa mentina viata sanatoasa pe a ei dar si pe a viitorului copil mergand regulat pentru analize si vizite la medicul ginecolog timp de 9 luni.

Nu putine sunt acele viitoare mamici care uita (omit) de consultul medicului oftalmolog. Este de asemenea o vizita de la care nu ar trebui sa lipseasca. Medicii anunta ca se confrunta cu antecedente neplacute la acest capitol. Una din afectiunile cel mai des intalnite la femeile gravide este miopia (mai ales intr-o forma severa).

"Stiati ca femeile bolnave de miopie care ales sa nasca pe cale naturala isi pot pierde vederea? Retina ochiului este atat de subtire, incat la travaliu, cand se depune un efort suplimentar, aceasta se poate rupe. Si poate duce la orbire" declara Dr. Ionut Costache, Professional Service Manager la Bausch & Lomb Vision Care Romania. Tocmai de aceea, oricarei femei insarcinate, care stie ca are probleme cu ochii, i se recomanda un consult la oftalmolog. In primul trimestru de sarcina. "Mai nou, cezariana se recomanda doar persoanelor care au leziuni la fundul ochiului. Insa cel care poate stabili acest amanunt este doar medicul oftalmolog. In caz de rupturi sau leziuni, terapia laser este singura solutie" mai adauga specialistul Bausch&Lomb.

In cele 9 luni de sarcina, ai grija de vederea ta. Si de a micutului pe care-l porti in pantec. Consulta un oftalmolog!

Trimite urari de martisor prin Free Sms!