CFR Marfa „recomanda” angajatilor zile de concediu fara plata

De: Marian Andrei / 22.06.2009, 13:19
CFR Marfa
Directorul general al CFR Marfa, Calin Gratian: "cei mai ofticati de aceasta recomandare sunt sefimea"

Conducerea CFR Marfa a "recomandat" sefilor de regionale ca personalul TESA si restul angajatilor care nu lucreaza in ture sa intre in concediu fara plata patru zile in fiecare luna, ceea ce ar reprezenta o reducere de 20% a salariului, au declarat  surse din companie.

"O parte dintre angajatii TESA nu fac nimic toata ziua", a spus directorul general al CFR Marfa, Calin Gratian. Intrebat de ce, in aceste conditii, angajatii ar dori sa ia cate patru zile de concediu fara plata si sa castige cu 20% mai putin, cand ar putea sta degeaba la serviciu pe un salariu intreg, Gratian a evitat sa raspunda direct.

"Nu mi se pare normal ca in conditiile date, personalul activ sa fie afectat, iar personalul TESA sa nu fie. Este o recomandare a mea ca personalul TESA sa isi ia cate patru zile de concediu fara plata pe luna", a continuat Gratian, care a afirmat ca "cei mai ofticati de aceasta recomandare sunt sefimea".

El a spus ca din numarul total de 17.500 de angajati ai CFR Marfa, 13% sunt personal TESA, iar mai mult de jumatate dintre acestia au functii de sefi.

Citeste mai multe despre noua metoda de a rentabiliza CFR Marfa, la Mediafax.

 

Â