CFR reintroduce „de probă” trenurile spre Otopeni

De: Marian Andrei / 22.03.2012, 12:30
CFR reintroduce
Începând de mâine, trenurile "Henri Coandă Expres" își reiau circulația pe ruta București Nord - P.O. Aeroport (stație situată la câțiva kilometri de aeroportul Henri Coandă) - Balotești și retur, în contextul transferului activității companiilor de zbor low-cost de la Aeroportul Internațional Aurel Vlaicu (București Băneasa) la Aeroportul Internațional Henri Coandă (Otopeni).

Circulația acestor trenuri fusese sistată din cauza condițiilor meteo nefavorabile din această iarnă, dar și a utilizării foarte scăzute.

Trenurile vor circula între orele 06:25 – 21:24, la fiecare oră, iar microbuzele pentru transferul pasagerilor între aeroport și stația unde opresc trenurile circulă într-un grafic orar adaptat cu mersul trenurilor.

Oficialii CFR Călători au comunicat că „acest tip de transport suburban va fi reluat experimental, circa 2 luni, pentru a se a putea face o evaluare a pieței pe această rută. În funcție de nivelul de trafic, se va lua o decize finală asupra menținerii în circulație a trenurilor «Henri Coandă Expres»”.