CFR se modernizeaza: va garanta viteza minima!

Apropo.ro / 03.11.2011, 18:15
CFR se modernizeaza: va garanta viteza minima!
Din data de 11 decembrie, cand va intra in vigoare noul mers al trenurilor, CFR va schimba incadrarea trenurilor si va garanta vitezele pentru noile categorii.

Potrivit noii organizari, trenurile din categoria Rapid si Accelerat devin InterRegio, iar iar cele de tip Personal vor deveni Regio. Noutatea este ca, odata cu noua organizare, calatorii ar putea sti cu precizie cand vor ajunge la destinatie, pentru ca CFR Calatori va garanta viteza medie comerciala pentru fiecare categorie de trenuri.

„De la patru categorii de trenuri operate in prezent – Intercity, Rapide, Accelerate si Personale – vom opera trei categorii de trenuri – trenuri Intercity, InteRegio si Regio. Fostele trenuri personale se vor transforma in doua categorii – trenuri Regio Express si trenuri Regio simple. La trenul Regio Express veti gasi o viteza minima de 35 de kilometri pe ora, nu va opri in toate statiile ca actualele trenuri personale. Serviciul de clasa I este obligatoriu. Noi vom promova un tarif pentru noua categorie de trenuri interegio renuntand la vechile tarife de tren rapid, respectiv la vechile tarife de tren accelerat”, a declarat directorul de exploatare CFR Calatori, Valentin Dorobantu.

Vitezele garantate pentru noile categorii de trenuri sunt:

Intercity – 60 km/h

Intercity night – 55 km/h

InterRegio – 45 km/h

InterRegio night – 40 km/h

Regio Express – 35 km/h