Charles Aznavour va concerta pentru prima dată la Bucureşti

De: Nicoleta Nicolae / 03.09.2015, 07:00
Charles Aznavour va concerta pentru prima dată la Bucureşti
Cântăreţul Charles Aznavour va concerta pentru prima şi ultima dată la Bucureşti, la complexul Romexpo, pe 20 februarie 2016, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Charles Aznavour, fiu al unui cuplu de migranţi armeni, născut cu numele Charles Aznavourian, s-a născut pe 22 mai 1924, la Paris. Supranumit „Sinatra francez”, Charles Aznavour a trebuit să lupte la începuturile carierei sale pentru a impune în mediul artistic talia, fizicul şi vocea lui atipice, înainte de a deveni celebru, începând cu jumătatea anilor ’50. Este unul dintre cei mai simpatizaţi şi mai longevivi cântăreţi francezi, a apărut în peste 60 de filme şi a compus peste 1.000 de cântece, din care aproximativ 150 în limba engleză, 100 în italiană, 70 în spaniolă şi 50 în germană.

Charles Aznavour şi-a început călătoria artistică la vârsta de 9 ani, cochetând cu actoria. Abia în adolescenţă a ales să devină cântăreţ, iar, în 1946, a fost descoperit de Édith Piaf, pe care a acompaniat-o în turneele ei din Franţa şi Statele Unite ale Americii.

În 1974, Aznavour s-a bucurat de succes în Marea Britanie, unde celebra piesă „She” a ajuns pe prima poziţie a clasamentelor de trei ori mai repede decât orice alt cântec de până atunci.

Sursa: MEDIAFAX