Chef Cătălin Scărlătescu a mâncat tocană de iguană în Caraibe – IMAGINI „‘DELICIOASE”

De: Cătălina Matei / 23.01.2017, 10:26
Chef Cătălin Scărlătescu a mâncat tocană de iguană în Caraibe - IMAGINI
Iubitor al plajelor şi al căldurii, iarna aceasta chef Cătălin Scărlătescu a plecat pentru două săptămâni în Caraibe. Anul Nou l-a prins pe juratul de la „Chefi la cuţite” pe plajă, înconjurat de palmieri şi peisaje de vis. „Îmi doream de ceva vreme să ajung în Caraibe, aşa că mi-am plănuit din timp vacanţa asta.

Am ales o variantă de vacanţă nepretenţioasă, în care să iau la pas locurile şi să descopăr arome locale, să stau de vorbă cu oamenii, să mă bucur de mâncarea lor, să mă încălzesc la plajă”, spune cheful. Şi pentru că fiecare vacanţă a sa este una culinară, de explorare a aromelor specific locului, nici de data aceasta chef Scărlătescu nu s-a dezis: de la fructe de mare, la salate exotice sau o tocană de iguană, nimic nu i-a scăpat gurmandului jurat. „De obicei îmi organizez vacanţele astfel încât să am parte şi de experienţe culinare speciale. Iarna asta am descoperit într-o cârciumă de acolo o tocăniţă de iguană. E prima oară când am încercat aşa ceva şi să ştiţi că mi-a plăcut.”

Îndrăgostit iremediabil de mare şi de sailing, Cătălin Scărlătescu nu a ratat nici în această vacanţă ocazia de a se plimba pe mare. „Într-una din zile am ieşit la pescuit, pe vapor, în larg. E o senzaţie fantastică, nici nu mai contează ce prinzi. Priveliştea, căldura, culoarea apei, totul te face să te simţi ca-n paradis. Eu am prins o baracudă de vreo 25 de centimetri, dar nu am gătit-o pentru că în zona respectivă nu se mănâncă baracude. În acele ape există o algă cu care se hrănesc baracudele şi care este letală pentru om: odată ajunsă în organism, are efect de coagulare a sângelui. Aşa că, aviz pescarilor care ajung acolo”, povesteşte simpaticul bucătar. Din program nu au lipsit nici plimbările cu skijetul în Philipsburg, plimbările în Marigot, pe St. Martin, dar şi turul insulei Anguilla cu elicopterul. Întors în ţară, chef Scărlătescu a început deja filmările pentru cel de-al treilea sezon al emisiunii „Chefi la cuţite”, care va începe în curând la Antena 1.