Chef Florin Dumitrescu a rămas cu numai doi oameni în echipă

De: Nicoleta Nicolae / 17.05.2016, 12:56
Chef Florin Dumitrescu a rămas cu numai doi oameni în echipă
Seară grea pentru chef Florin Dumitrescu luni la „Chefi la cuţite”. În urma confruntării a intrat la duel cu echipa lui chef Bontea, iar rezultatul acestei probe a adus o decizie neaşteptată: departajarea între ultimele trei cele mai slabe farfurii de la duel.

Aşa se face că trei concurenţi au intrat la departajare – Doru Mâţan şi Alex Popa din echipa gri şi Daniel Ardelean din cea neagră – şi au primit sarcina de a pregăti, în numai 20 de minute, un mic dejun fine dining. Misiune grea, mai ales că de multe ori timpul scurt joacă feste creativităţii. Iar decizia a fost una extrem de dureroasă pentru chef Florin, care a înţeles la degustare care e farfuria concurentului din echipa sa şi, cu toate acestea, a ales să-l taxeze pentru greşeala făcută. Doi concurenţi au părăsit concursul luni seară în urma departajării, astfel că „Chefi la cuţite” merge mai departe fără Alex Popa şi Daniel Ardelean.

Chef Dumitrescu a ţinut însă să îi mulţumească lui Daniel şi să îi explice decizia luată: „Tu eşti singurul care a înţeles de ce a plecat acasă. Ai plecat pentru că eşti tânăr. Eşti bun pentru vârsta ta. Ai fost printre cei mai buni din platou şi pariul meu pentru finală. Ai plecat pentru că nu ai experienţa necesară să joci încă rolul pe care ţi-l doreşti. Ai înţeles că trebuie să înveţi şi asta este mai important decât orice. Dacă te-aş fi lăsat să mergi mai departe, sunt sigur că ai fi avut de plătit tot restul vieţii tale. M-aş fi simţit vinovat să te păstrez în concurs cu o greşeală. Mi-am dat seama că este farfuria ta… gust, plating, totul a fost à la Ardelean. Dar nu ar fi fost corect faţă de tine, pentru că nu ai fi învăţat nimic. Sunt mândru de tine! Toţi cei care visează să ajungă mari bucătari au înţeles că se poate dacă îşi doresc. Se poate doar prin muncă, dragul meu Daniel. Capul sus! Să nu uiţi că avem o nuntă de făcut împreună la sfârşitul lui iulie. Sunt 800 de persoane şi sunt sigur că vei fi ajutorul meu de bază”, l-a încurajat acesta.

Seara s-a încheiat pentru Florin Dumitrescu cu o veste grea: trebuie să continue concursul cu numai doi oameni, ceea ce este extrem de greu: forţa de muncă a scăzut în echipa neagră, numărul farfuriile de gătit la confruntări este la fel de mare, iar câştigarea viitoarelor probe pare tot mai grea. Chef Bontea a pierdut şi el un om, însă merge mai departe cu patru oameni buni, doi dintre ei – Cristi Şerb şi Mădălina Busuioc – fiind autorii a două dintre cele mai bune farfurii ale serii. Iar pentru chef Scărlătescu competiţia pare una cu drum deschis către finală, mai ales că de câteva săptămâni câştigă toate confruntările, este ferit de duel şi a rămas până în acest punct al concursului nu 5 oameni.