Chef Florin Dumitrescu lucrează cu D’Artagnan şi Dexter

Apropo.ro / 19.06.2012, 11:51
Chef Florin Dumitrescu lucrează cu D’Artagnan şi Dexter
Au ajuns în ultimii patru concurenţi în show-ul MasterChef, iar întâlnirea cu Chef Florin Dumitrescu le-a purtat noroc.

Bogdan Alexandrescu, zis Dexter, şi Alexandru Petricean, poreclit D’Artagnan, au început să lucreze după terminarea emisiunii de la Pro Tv cu Florin Dumitrescu, în bucătăria restaurantului pe care acesta o conduce.

– Cum s-a schimbat viaţa voastră după MasterChef?

Bogdan Alexandrescu: Viaţa mea s-a schimbat radical, pot să spun că a luat o turnură de 180 de grade. Mi s-au întâmplat doar lucruri extrem, extrem de bune şi de plăcute. Am tot primit oferte, mult mai multe decât mă aşteptam să primesc, însă deocamdată simt că am făcut alegerea corectă şi cea mai potrivită. Toţi trei suntem tineri şi chiar putem să schimbăm mentalităţi.
Alexandru Petricean: Viaţa mea s-a schimbat radical dupa experienţa MasterChef, asta o pot spune clar şi răspicat. Am simţit nevoia să bat fierul cât e cald, astfel că, imediat după sfârşitul competiţiei, m-am înscris la o şcoală de atestare profesională în gastronomie şi am făcut practica în restaurantul unui hotel important de 5 stele din centrul Bucureştiului. In momentul de faţă sunt bucătar cu acte în regulă.

D'Artagnan si Dexter - MasterChef!– Cum a venit propunerea de la Chef Florin?

Bogdan: Propunerea a venit la câteva zile după încheierea emisiunii şi pot să spun că nu am stat pe gânduri, am spus Da din prima, am ignorat toate celelalte oferte deşi apreciez foarte mult persoanele care mi le-au făcut, le respect. Pe moment consider că aici îmi e locul.
Alexandru: Cu Chef Florin am discutat destul de mult după terminarea emisiunii, el mi-a dat câteva sfaturi foarte utile cu privire la oportunitatile ce se pot ivi. Oferta a venit în momentul în care a ştiut concret că va fi responsabil de bunul mers al unui restaurant deosebit. M-a sunat şi mi-a expus îndrăzneţele sale idei legate de posibila colaborare. Totul a sunat minunat, mai ales că ştiam că voi face echipă în bucătărie cu bunul meu prieten Bogdanel Alexandrescu. Mai departe ne-am consultat împreună şi la două zile după prima discuţie am decis să acceptam această propunere onorantă. Nu ne pare deloc rău, ba din contra, îi mulţumim lui Chef Florin pentru încrederea acordată. Nu-i puţin lucru să beneficiezi de credit deplin în bucătărie.

– Cum e sa lucrati cu Florin, e diferit de cum il stiati voi din emisiune?

Bogdan: Chef Florin nu e diferit de de juratul MasterChef. Este o persoana foarte deschisa, e dispus sa ne invete si in acelasi timp sa ne lase sa ne punem si noi amprenta pe preparatele pe care le facem. Pot sa spun ca e un geniu, a schimbat radical meniul restaurantului si toate preparatele sunt foarte echilibrate si extrem de bine concepute. Imi place ca e vorba de un restaurant mic, gen boutique, in care avem ocazia sa ne jucam si sa ne transpunem creativ in farfurie. In fiecare preparat avem timp sa punem putin din sufletul nostru.
Alexandru: Acum facem parte din aceeasi echipa, ne este lider si mentor, iar interesul unei echipe este sa evolueze cat mai bine impreuna. Totul merge de la sine in colaborarea noastra. Am invatat si invatam in fiecare zi ceva nou si se vede ca doreste ca noi doi sa reusim sa ne impunem in bucataria de top a Romaniei. Impreuna vom revolutiona parametrii gastronomici cu care s-au invatat romanii si speram ca vom ridica stacheta cat mai sus.