Chef Florin Dumitrescu, surpriză inedită din partea soţiei şi a celor două fetiţe

De: Alexandra Necsoiu / 14.11.2018, 12:23
Chef Florin Dumitrescu, surpriză inedită din partea soţiei şi a celor două fetiţe
Seara de marţi a continuat etapa de jurizări pe nevăzute la ”Chefi la cuţite”, la Antena 1, iar filmările ediţiei au coincis cu ziua de naştere a lui chef Florin Dumitrescu, motiv pentru care surprizele s-au ţinut lanţ.

După ce a primit un cadou inedit din partea echipei, dulciuri cu ştrumfi, soţia juratului a ţinut să îi aducă pe platou un tort aniversar delicios, pregătit alături de cele două fetiţe ale familiei, Ava şi Mia: ”Foarte gustos. Ştii vorba aia… aşchia nu sare departe de trunchi? E mai frumos decât orice tort aş face eu!”, a afirmat acesta emoţionat. Seara a fost cu totul şi cu totul specială pentru jurat, căci tot el a fost şi cel care a câştigat amuleta cu numărul 6, clasându-se  astfel în topul clasamentului.

Cremele, tema probei de marţi seară, i-a pus pe chefi la grea încercare, însă maeştrii ”Chefi la cuţite” au realizat reţete demne de a-l impresiona pe invitatul serii, chef Ştefan Popescu. Printr-o farfurie sofisticată, bisque de homar, Florin Dumitrescu şi-a asigurat victoria şi a adăugat în dreptul său pe tabelă o cartolină nouă, ce îi va da posibilitatea de a găti timp de cinci minute cu echipa sa, în confruntările pe echipe ce vor urma: ” Preparatul a fost cum trebuie să fie!”, a considerat juratul special al serii.

Tot aseară, personaje inedite şi-au făcut apariţia în faţa celor trei chefi, iar preparate de suflet au făcut deliciul juraţilor. Printr-o porţie simplă de mini gogoşi cu sos de zmeură, Mirela Lambă a obţinut fără niciun semn de întrebare acordul de a trece în etapa următoare, iar votul de încredere al chefilor a lăsat-o fără cuvinte: ”Aşteptăm gogoşi de câteva sezoane, iar acestea sunt senzaţionale. Bravo!”, au afirmat juraţii. Un alt concurent special a fost Andrei Scurtu, fan al emisiunii ”Chefi la cuţite”, ce a demonstrat că vârsta nu este un impediment la bancul de lucru. La doar 14 ani le-a pregătit chefilor brioşe cu ciuperci şi caşcaval şi i-a impresionat nu doar cu preparatul, ci şi cu discursul său convingător: ”Ai putea fi următorul cel mai bun bucătar român în viaţă. Nu ştiu cum să îţi spun…dar sosul a făcut ca reţeta să fie wow!”, a mărturisit chef Scărlătescu. La primirea cuţitului, Andrei a avut o reacţie inedită, dar şi o declaraţie specială: ”Cuţitul acesta pentru mine e totul. Când o să plec acasă, îl voi atârna la maşină. Vreau să vadă toţi oamenii marea mea realizare!”. La fel de surprinzător a fost şi preparatul unui şef bucătar din Timişoara, ce i-a lăsat pe juraţi fără replică. După ce sezonul trecut a gătit cămilă, anul acesta le-a propus celor trei o altă reţetă inedită. Sub denumirea ”Merele lui Prâslea”, desertul, bazat pe colorant verde a revoltat trioul imbatabil: ”Arată a otravă şi are şi gust de otravă! Era a doua ta şansă, a treia nu o vei mai avea.”.

Pentru a primi răspuns la întrebarea ”Cine găteşte mai bine?”, Alex şi Larisa Bănică au venit în platoul ”Chefi la cuţite” şi au pregătit amândoi acelaşi preparat: ”Vom rezolva problema în această familie. Nu e niciuna mai bună, reţeta este greşită!”, afirmau chefii amuzaţi în momentul au degustat din cele două farfurii. Deşi părerile au fost împărţite, iar vânăta cu sos de roşii, parmezan şi mozzarella nu a fost suficientă pentru a rezolva dilema cuplului, Alex şi Larisa au primit fiecare câte un cuţit şi încă o şansă de a demonstra că  se pricep la gătit.

Jurizările pe nevăzute continuă şi săptămâna viitoare cu alte două ediţii savuroase ”Chefi la cuţite”, difuzate luni şi marţi, de la 20:00, pe Antena 1.