Chef Florin Dumitrescu transformă celebra sa plăcintă de berbecuţ într-un burger gourmet – Foto

De: Cristiana Trifu / 21.09.2017, 12:43
Chef Florin Dumitrescu transformă celebra sa plăcintă de berbecuţ într-un burger gourmet - Foto
Cel mai rock star dintre chefi are reţeta ideală pentru un concert culinar: pasionat de muzica rock, dar şi un gurmand desăvârşit, chef Florin Dumitrescu lansează un meniu concept de burgeri gourmet. Trei reţete orchestrate de chef Dumitrescu pun laolaltă pasiunea acestuia pentru bucătăria rafinată cu notele parfumate care l-au inspirat de-a lungul anilor.


„Este vorba de un meniu cu trei reţete speciale de burgeri, care îmi poartă semnătura. Am vrut să aduc o experienţă de fine dining prin combinaţii de gusturi tipice meniurilor din restaurante sub forma unor burgeri. Îmi doresc ca cei care vor gusta aceşti burgeri să aibă parte de o explozie de gusturi şi senzaţii. E ca atunci când asculţi piesa rock favorită şi ea reuşeşte să declanşeze în tine o multitudine de stări. Exact asta mi-am propus să fac cu meniul Gourmet Burgers creat special pentru Hard Rock Cafe”, spune Florin Dumitrescu.

Aşa se face că, în meniul semnat de cunoscutul chef, se va regăsi faimoasa sa plăcintă de berbecuţ, inspirată de Radu Anton Roman şi care, de data aceasta, este magistral reprodusă într-un burger. „Reţeta de plăcintă de berbecuţ, cu care mi-am suprins de-a lungul anilor prietenii şi cunoscuţii, şi care a devenit un soi de signature dish, este acum adusă în formă de burger. Notele subtile de scorţişoară şi nucşoară, îmbrăcate în dulceaţa chiflei şi temperate de brânza cu mucegai, scot la iveală savoarea inconfundabilă a cărnii de berbecuţ”, povesteşte gurmandul chef.

Pe lângă această reţetă, Florin Dumitrescu a inclus în meniul concept altele două: iubitorii de fructe de mare vor fi încântaţi de burgerul cu creveţi uşor picanţi şi acrişori, acompaniaţi perfect de avocado proaspăt, în vreme ce fanii bucătăriei franţuzeşti vor savura burgerul cu carne de vită, învelit în sos parfumat de foie gras şi trufe negre, care poate fi servit cu foie gras tras la tigaie.