Chef Florin şi chef Sorin ocupă primul loc în clasamentul amuletelor

De: Alexandra Necsoiu / 27.11.2018, 14:44
Chef Florin şi chef Sorin ocupă primul loc în clasamentul amuletelor
Personaje speciale şi preparate pe măsură şi-au făcut apariţie cu doar câteva etape înainte ca jurizările pe nevăzute să se încheie, iar concurenţii s-au întrecut la bancurile de lucru pentru a-i impresiona pe chefii Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu. Fără să ştie cine se afla în spatele uşilor, cei trei s-au bucurat de farfurii delicioase, pregătite de bucătari fără experienţă în domeniu.

Experienţa ”Chefi la cuţite” oferă tuturor pasionaţilor de gătit şansa să se afirme, acesta fiind şi motivul principal pentru care Georgiana Feerică s-a înscris în acest concurs. Cu o reţetă simplă a copilăriei, prăjitura cu bulion, aceasta a reuşit să obţină fără emoţii un paşaport de trecere către etapa următoare: ”Eu am crescut cu prăjitura asta, mi-o pregătea mereu bunica.”, a afirmat chef Scărlătescu impresionat. O farfurie senzaţională de trei cuţite a fost pregătită, luni seară, de un barman ospătar de douăzeci de ani. Alexandra Neagoe a pariat că poate obţine acordul chefilor cu sushi, iar tehnica şi gustul autentic al preparatului au ajutat-o să obţină cu uşurinţă votul chefilor: ”Farfuria e perfectă! Felicitări!”. Tot aseară, cunostcutul actor Emil Mitrache asigurat umorul în platou, Dan Mihai Zarug, designer vestimentar, a demonstrat că

moda şi gătitul au ceva în comun, iar Jean Gavril, cântăreţ, a transpus dragostea pentru muzică într-un preparat semnătură, ce poartă numele unei piese proprii: ”Cuţit la abdomen”. Jurizările de succes ale celor doi şi cele două cuţite necesare calificării au arătat în că în cel mai iubit show culinar pasiunea pentru gătit este cea mai importantă.
Printre preparate delicioase s-au strecutat şi două reţete exotice, pregătite de doi foşti concurenţi ”Chefi la cuţite”. Ionuţ Chiriţoiu, semifinalist din echipa lui chef Bontea în sezonul 4, şi Giovanni Popic, finalist din trupa de bucătari a lui chef Dumitrescu, au venit să-i revadă pe chefi, dar şi să îi suprindă cu nişte farfurii speciale: mousse dulce de castravete cu fructe de pădure şi gelato de mici. Tot aseară, juraţii au oferit şi un cuţit în culise, după o jurizare ce i-a pus pe gânduri: „Am gustat din nou preparatul şi ne-am dori să te vedem în continuare!”, i-au spus aceştia lui Julio Lucas ”De Espana”, ce e încântat cu o farfurie specifică gastronomiei spaniole.

Amuleta serii de luni a fost adjudecată de chef Florin Dumitrescu, ce a obţinut al patrulea avantaj valoros din acest sezon. Cu o farfurie fine dining, ce a avut la bază un ingredient simplu, fasolea, juratul şi-a câştigat dreptul să blocheze un concurent din echipele adverse pentru jumătate din durata unei probe în confruntări: ”Savoarea mâncării am simţit-o de la prima îmbucătură, iar finalul a fost apoteotic! Gustam din prima farfurie, dar trăgeam cu ochii la ultima.”, a mărturisit chef Petrişor Tănase, invitatul special al serii. Astfel, chef Florin şi chef Sorin ocupă primul loc în clasamentul amuletelor, cu patru cartoline câştigate, pe când chef Cătălin a obţinut doar una singură.
Jurizările pe nevăzute continuă şi în seara aceasta la ”Chefi la cuţite”, iar juraţii vor intra în lupta culinară pentru a obţine bonusul cu numărul 10, din cele 12 puse la dispoziţie în acest sezon. Ce personaje inedite îşi vor face apariţia, dar şi cum va arăta clasamentul amuletelor la finalul serii, telespectatorii Antena 1 vor afla în această seară, începând cu 20:00.