Chef Scărlătescu a adjudecat a doua amuletă din concurs

De: Alexandra Necsoiu / 31.10.2018, 10:46
Chef Scărlătescu a adjudecat a doua amuletă din concurs
Quinoa a fost cuvântul zilei pentru chefi în cea de-a doua confruntare a amuletelor. Acest ingredient impus i-a provocat pe Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu să livreze farfurii impecabile, demne de a fi degustate de invitatul special al serii, chef Iosif Ştefănescu: ”Este unul dintre stâlpii acestei ţări în materie de gastronomie.”, au spus cei trei juraţi ”Chefi la cuţite”. Dar până la finisarea farfuriilor, chefii rivali s-au distrat copios pe seama temei impuse de marţi seară, iar tachinările la adresa lui chef Sorin nu au încetat să apară. În trecut, acesta a pierdut o provocare şi a fost nevoit să mănânce o farfurie plină de quinoa, motiv pentru care proba i-a dat mari bătăi de cap: ”Mie mi se pare mâncare de păsări. Eu am avut un canar şi el mânca aşa ceva. Ciripea. Aşa am ciripit şi eu câteva zile după ce am mâncat farfuria în care era un munte de quinoa.”, a glumit acesta.

Cea de-a doua luptă culinară a chefilor a pus la bătaie un avantaj foarte important, ce ar putea să schimbe soarta unui battle şi va marca o premieră la ”Chefi la cuţite”. Amuleta cu numărul doi îi va permite chefului câştigător să îşi folosească mâinile timp de 3 minute pe parcursul unui probe din confruntările pe echipe, ceea ce înseamnă că pentru prima oară în acest concurs va putea găti alături de trupa sa de bucătari, chiar şi pentru câteva momente. Cu un burger vegetarian pe bază de quinoa, chef Cătălin Scărlătescu a reuşit să încânte papilele gustative celui mai renumit expert în cărnuri, Iosif Ştefănescu, motiv pentru care a adjudecat amuleta cu numărul doi: ”Sunt fabulos de fericit!”.

Seara a continuat cu spectacolul audiţiilor pe nevăzute, ce a adus pe masa jurizării preparate deosebite, demne de 3 cuţite. Chef Florin Dumitrescu s-a bucurat de un desert delicios pregătit de un patiser înscris în concurs cu certitudinea că va câştiga, iar chefii Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu i-au acordat cu aceeaşi uşurinţă candidatului votul de încredere pentru etapa următoare. O altă concurentă a demonstrat că pasiunea pentru gătit nu are limite şi a reuşit să îi impresioneze pe juraţi nu doar prin gust, ci şi prin plating. Nela Chişcoci a pregătit o reţetă specifică italienească, paste cu roşii cherry şi saint jacques, dar a ales să aşeze preparatul într-o oală ceramică autentic românească. Cu toate ingredientele necesare unei audiţii de succes, Nela a trecut în etapa următoare cu trei voturi de încredere, dar şi cu felicitările chefilor: ”A fost extraordinar!”, au afirmat aceştia. Printre cei care s-au mai bucurat aseară de un paşaport de trecere spre Bootcamp se numără un pizzar, un medic nutriţionist, dar şi doi îndrăgostiţi pasionaţi de gastronomie, ce au declarat din start că în această competiţie sunt doar rivali.

Şi pentru că ziua a început cu o confruntare a amuletelor ce a impus un ingredient folosit în general de vegani, tot aseară cei trei chefi au primit pe masa jurizării un alt preparat pregătit de o nutriţionistă ce a adoptat această dietă. Îmbracată în sari, obiect vestimentar specific indian, Cristina Drăghici a fost o apariţie originală, însă reţeta sa exotică de szabzi cu jackfruit nu a fost suficientă pentru a o califica în etapa următoare. Nici preotul catolic Antoniu Petrescu,  fan Elvis Presley, ce i-a încântat pe chefi cu vocea sa similară cu a legendarului muzician, nu a reuşit să treacă în etapa următoare, căci preparatului său i-a lipsit sarea.

Aşadar, săptămâna aceasta Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu au încheiat două ediţii de jurizări savuroase, în care au acordat cuţite şi au obţinut avantaje pentru battle-urile sezonului 6. Dacă chef Dumitrescu va putea să deguste, chef Scărlătescu va putea să gătească trei minute alături de echipa sa. Zece amulete sunt încă în joc: cine le va obţine şi ce alţi concurenţi vor face impresie în faţa juraţilor, telespectatorii Antena 1 vor afla luni şi marţi, de la 20:00.