Chef Scărlătescu a ales un bucătar ”de aur” în echipa sa

De: Alexandra Necsoiu / 06.11.2018, 14:49
Chef Scărlătescu a ales un bucătar ”de aur” în echipa sa
Seară cu totul şi cu totul specială la ”Chefi la cuţite”, în cea de-a treia ediţie a sezonului 6, difuzată luni pe Antena 1. Invitaţi speciali au ajuns în faţa juraţilor, concurenţi care au mai participat în audiţiile show-ului s-au întors pentru o a doua şansă, iar farfuriile excepţionale nu au rămas nepremiate. Un prim cuţit de aur a fost oferit aseară de Cătălin Scărlătescu, ce i-a oferit şansa unui bucătar de a ajunge direct în echipa sa, fără a mai participa în probele eliminatorii de Bootcamp.

Cu un preparat echilibrat perfect din punct de vedere al gustului şi plating-ului, Maria Burlacu a reuşit să impresioneze definitiv papilele gustative ale chefilor: ”Este pe departe cea mai bună farfurie primită până acum, cea mai completă.”, a afirmat Sorin Bontea chiar înainte de a-i acorda cuţitul. Concurenta, ce lucrează în bucătărie de peste 16 ani, s-a înscris în concurs cu dorinţa de a demonstra că gastronomia nu este o lume a bărbaţilor:  ”În prezent, sunt şef bucătar într-o echipă exclusiv formată din bărbaţi.    Mi-aş dori să fiu singura femeie bucătar din acest sezon, să mă lupt doar cu băieţii şi să câştig. Să demonstrez că şi o femeie poate câştiga un concurs de genul acesta!”, a afirmat încrezătoare Maria Burlacu. Deşi toţi cei trei chefi au rămas impresionaţi de tehnica, gustul, dar şi aspectul fără cusur al farfuriei, bucureşteanca a dat de înţeles că anul acesta îşi doreşte să obţină titlul alături de chef Scărlătescu, motiv pentru care a acceptat cuţitul de aur oferit de jurat şi a devenit primul bucătar din echipa sa din sezonul 6.

Tot luni seară, Romică Ţociu, ce şi-a întâlnit sosia la un banc de lucru alăturat, a reuşit să aducă zâmbetele la masa jurizării, în vreme ce o concurentă de 92 de ani a oferit o adevărată lecţie de viaţă. Cu o ambiţie ce depăşeşte orice limită, Elena Pagu a ajuns campioană mondială la marşuri şi a adunat în palmares 17 titluri valoroase. Cu un desert gustos şi o farfurie decorată special pentru Cătălin Scărlătescu, cea mai în vârstă concurentă din show a reuşit să adauge lângă premiile sale speciale şi un cuţit din partea celor trei juraţi.

Sezonul unei noi şanse a adus noroc unui concurent curajos, care s-a întors în show-ul culinar dornic să demonstreze că este mai pregătit şi mai serios. De când a apărut în faţa chefilor pentru prima dată, Marius Greab a avansat din punct de vedere profesional, iar în prezent lucrează ca bucătar şef la Palatul Brukenthal. Totuşi, concurentul consideră că încă mai are multe de învăţat în acest domeniu, motiv pentru care a ales să se reînscrie în cea mai tensionată luptă culinară. Cu trei cuţite şi cu multe aşteptări în ceea ce priveşte parcursul său în competiţie, Marius a reuşit să obţină un paşaport către etapa următoare. Alţi doi concurenţi care au revenit în faţa chefilor mai motivaţi şi mai încrezători au reuşit să fructifice această şansă a sezonului 6 şi s-au calificat datorită unor farfurii delicioase.

Lupta pentru cea de-a treia amuletă i-a provocat pe chefii Bontea Dumitrescu şi Scărlătescu la o probă simplă ce a testat ingeniozitatea fiecăruia. Deşi au avut de gătit şniţele, juratul invitat special, chef  Antonio Passarelli, a analizat cu exigenţă plusurile şi minusurile fiecărei farfurii. A căutat o textură crocantă şi fragedă, dar a fost ”câştigat” de sosul de roşii din farfuria lui chef Bontea, asemănător cu cel pe care i-l pregătea mama sa în copilărie. Atfel, chef Sorin a reuşit să câştige prima amuletă din sezonul 6, dar şi cea mai importantă de până acum. În confruntările pe echipe ce vor urma, acesta va avea dreptul de a bloca un concurent din echipele adverse pentru jumătate din durata unei probe, iar acest lucru deja pare să stârnească tensiune în platou: ”Aş fi dat orice pe avantajul acesta!”, afirma chef Cătălin.

Audiţiile pe nevăzute continuă şi în această seară, de la 20:00, când juraţii ”Chefi la cuţite” vor reintra în lupta amuletelor pentru un a obţine avantaj controversat. Despre ce bonus este vorba şi ce farfurii vor găti chefii pentru a-l impresiona pe juratul invitat special, telespectatorii Antena 1 vor vedea în această seară, într-o nouă ediţie a celui mai iubit show culinar!