Chef Scărlătescu şi echipa galbenă, victorie detaşată în proba desertului

Apropo.ro / 30.05.2018, 12:31
Chef Scărlătescu şi echipa galbenă, victorie detaşată în proba desertului
Spiritele s-au inflamat în cel de-al doilea battle ,,Chefi la cuţite”, iar meniul serii a fost presărat cu cele mai diverse ingrediente. De la agonie la extaz, bucătarii au trecut alături de chefi prin momente grele, însă presiunea competiţiei i-a împins să pună pe masa jurizării cele mai savuroase preparate. Dacă echipa galbenă a ieşit cu zâmbetul de buze din prima confruntare, echipa albastră a mai pierdut aseară un om, iar chef Dumitrescu va lupta de săptămâna viitoare cu doar bucătari.

Cea de-a doua confruntare pe echipe a confirmat că sezonul 5 a început cu provocări imense pentru bucătarii calificaţi. După ce luni seară au avut de gătit preparate cu iz exotic, marţi seară au fost puşi faţă în faţă cu cea mai temută probă din concurs, cea a desertului. Având în vedere că chef Bontea şi-a adjudecat dreptul de a-şi alege un ingredient din cele trei impuse, a decis să păstreze ciocolata, pasând brânza către echipa galbenă a lui chef Scărlătescu şi fructele către ştrumfii jedi, conduşi de chef Dumitrescu: ,,De ce îţi e frică nu scapi! Ne-a fost frică de desert, pentru că noi nu suntem cofetari.”

Sesiunea de gătit a inflamat spiritele în bucătăria de la „Chefi la cuţite”, atât între concurenţi, cât şi între cei trei chefi, căci fiecare a fost dornic să demonstreze că are o echipă puternică. Pentru că tema probei nu le-a permis bucătarilor să folosească în reţeta dulce şi ingredientele colegilor rivali, Cătălin Scărlătescu a trebuit să schimbe preparatul chiar în mijlocul confruntării.  Dar asta nu l-a oprit să câştige, iar plăcinta cu brânză şi sferă de zahăr a echipei galbene a luat cele mai multe voturi din partea invitaţilor speciali de la masa degustării, influencerii. Verdictul a fost unul fulminant, căci banda i-a ţinut în suspans momente bune, iar clasamentul a fost stabilit abia de ultimele farfurii. Astfel, mentorul echipei galbene a reuşit să marcheze o victorie în cea mai temută probă din show, alături de echipa sa completă de bucătari cu tunici galbene, care, în momentul câştigului s-au dezlănţuit în platou: ,,A ieşit la suprafaţă tot stresul nostru, toată suferinţa. Pentru asta a fost explozia de bucurie.”.

Tensiunile dintre chef Scărlătescu şi prietenii săi au fost umbrite de standardul ridicat al reţetelor de marţi seară, astfel încât cei trei specialişti au rămas profund impresionaţi la degustarea preparatelor din duel: ,,Toate farfuriile au fost wow!”.  Proba individuală a impus ca fiecare bucătar din echipa verde şi albastră să realizeze un preparat care să aibă la bază untul. Printre startere inovative, main course-uri savuroase şi mâncare tradiţională gătită impecabil, chefilor le-a fost foarte greu să alegă un om care nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor. Tot aseară, Liviu Morărescu din echipa verde a obţinut şi un punctaj în premieră la proba individuală, 16 puncte, iar chef Scărlătescu a declarat că este unul dintre cele mai bune preparate primite în acest concurs. La finalul serii, Victor Ioniţă a părăsit show-ul, în admiraţia celor din jur şi a mentorului care a avut încredere în talentul său: ,,Mi-a părut bine să te cunosc! Eşti foarte bun. Sunt sigur că poţi mult mai mult, eşti un băiat sincer, pasionat de bucătărie.”, a afirmat chef Florin Dumitrescu.

Confruntările continuă săptămâna viitoare pe Antena 1, luni şi marţi de la ora 20:00, cu cei 16 bucătari rămaşi în cursa celui mai iubit show culinar, ,,Chefi la cuţite”.

Tags: