Chef Scărlătescu va găti o tonă de magiun la Festivalul Gustului Românesc

De: Cristiana Trifu / 04.10.2017, 14:12
Chef Scărlătescu va găti o tonă de magiun la Festivalul Gustului Românesc
Sfârşitul de săptămână vine cu multe surprize pentru cei care vor ajunge la Constanţa, la Festivalul Gustului Românesc. Chef Cătălin Scărlătescu nu numai că va găti personal, dar şi-a propus să îi răsfeţe pe oaspeţii de la festival cu magiun pregătit la faţa locului chiar de el:

 „Anul ăsta, la prima ediţie a acestui festival, vreau să pregătesc în piaţă o tonă de magiun proaspăt şi îmbietor. Ceaunele sunt pregătite, la fel şi prunele, aşa că toţi cei care ne vor vizita în aceste 4 zile în Piaţa Ovidiu ar face bine să-şi aducă la ei recipiente în care să primească magiun făcut de mine”, spune simpaticul chef. 

Corturi cu design specific diferitelor regiuni ale ţării, cârnaţi de casă, păstrăv din apele noastre, dar şi preparate româneşti gătite în cele mai autentice moduri, precum şi un strop de accente moderne aduse de celebrii burgeri ai lui chef Scărlătescu, toate acestea se vor regăsi pe mesele Festivalului Gustului Românesc. „Din dragoste pentru tradiţie, aşa am pornit acest proiect”, spune chef Cătălin, „pe care mi-ar plăcea la anul să îl duc în toată ţara, într-o primă caravană a gusutului românesc. Aşa că vă aştept pe toţi, cu mic, cu mare, să mâncăm şi să ne bucurăm împreună!”

Festivalul Gustului Românesc va aduce pe mesele oaspeţilor săi reţete româneşti pe care chef Scărlătescu le-a cules în drumurile sale prin ţară chiar de la localnici. „Sunt fascinat de tot ce înseamnă România şi nu ratez nicio ocazie de a străbate ţara asta minunată în căutare de mâncare fabuloasă. În Dobrogea am descoperit nişte doamne cu mâini absolut miraculoase, care întind nişte foi de plăcinte cât patul, în Maramureş am gătit la foc cu bătrânii satului care mi-au arătat secretele lor, la stână am mâncat cel mai gustos bulz din viaţa mea. România e cu adevărat fabuloasă, iar mâncarea noastră merită să fie readusă pe mesele orăşenilor. Aşa a luat naştere ideea acestui festival, în care prinţesa va fi mâncarea noastră”, mărturiseşte chef Scărlătescu. 

Timp de 4 zile Piaţa Ovidiu din Constanţa va găzdui o manifestare gastronomică unică, în care tradiţii culinare din mai multe regiuni istorice ale României vor fi aduse în faţa publicului. De la reţete tradiţionale ale ciobanilor, la preparate culese de la români din Moldova, Transilvania sau Maramureş, la delicatese din Dobrogea, mâncăruri celebre din Banat, Bucovina şi Oltenia şi specialităţi consacrate din Muntenia, toate vor fi pe placul gurmanzilor care sunt aşteptaţi la festival.