“Chefi la cuţite”: numele semifinaliştilor a fost dezvăluit

Apropo.ro / 20.06.2018, 12:54
“Chefi la cuţite”: numele semifinaliştilor a fost dezvăluit
Seara de marţi a fost una cu emoţii intense pentru cei 10 bucătari care s-au luptat pentru un loc în semifinala sezonului 5 “Chefi la cuţite”. Pe ultima sută de metri, concurenţii şi-au jucat cartea cea mai importantă, iar ultima confruntare pe echipe a fost şi cea mai dificilă pentru ei. După un duel în care ştrumfii jedi şi echipa verde au vrut să demonstreze că pot condimenta competiţia cu talentul culinar, verdictul a fulminat cu o veste neaşteptată pe chef Sorin Bontea, care şi-a pierdut un om de bază din trupă. Liviu Morărescu a părăsit competiţia în aplauzele tuturor, lăsând un mare gol în echipa sa: “Este imposibil! Eu îl vedeam în finală, mă aşteptam să câştig cu el. Îmi explodează capul de nervi.”, a afirmat chef Bontea.

Tema ultimului battle a provocat echipele să pregătească un meniu de eveniment cu 5 startere, calde şi reci, care să le impresioneze papilele gustative invitaţilor speciali- trupa de dans COBO. Poate că cele mai mari emoţii au fost marţi seară pentru chef Florin Dumitrescu, pentru că acesta a lucrat cu numai doi oameni, însă cu toate acestea ştrumfii jedi au fost primii care au terminat de gătit, în presiunea unei probe contracronometru. Deşi chef Sorin Bontea a încercat să-şi ţină oamenii uniţi şi să evite duelul, farfuria ce a reuşit să impresioneze definitiv juraţii a fost cea pregătită de bucătarii lui chef Cătălin Scărlătescu. Aceştia au câştigat detaşat ultima confruntare pe echipe, cu un total de 8 voturi, motiv pentru care s-au calificat în semifinală, dar nu înainte de a se dezlănţui de fericire în platou.

Cu presiunea finalei care bate la uşă, proba individuală de aseară i-a provocat pe bucătarii cu tunici verzi şi albastre să gătească o mâncare “ca la mama acasă”. Dacă tema impusă a fost pentru unii motiv să gătească cu suflet, avându-i în gând pe cei dragi, pentru concurenţii care stăpânesc mai bine fine dining-ul s-a dovedi a fi un ultim test solicitant. Jurizarea farfuriilor a fost o misiune grea pentru Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, care în ciuda rivalităţilor au căzut de acord asupra unui aspect: că toţi bucătarii din proba duelului ar merita un loc în semifinală. Cu toate acestea, seara a adus dezamăgirea în echipa verde, întrucât Liviu Morărescu a obţinut cel mai mic punctaj şi a ratat şansa de a continua experienţa “Chefi la cuţite”. Nivelul competiţiei a ajuns atât de ridicat încât farfuria cu 9 puncte nu s-a calificat, în ciuda faptului că a fost savuroasă. Vestea a venit ca un şoc pentru toată lumea, inclusiv pentru Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu: “Nu îmi vine să cred. I-a plecat un om lui Bontea, e ca şi cum mi-a plecat mie. E prima dată în viaţa mea când îmi pare rău, după Florian Lazăr, că cineva pleacă!”, afirma chef Cătălin.

Săptămâna viitoare, luni, 25 iunie, Antena 1 difuzează de la 20.00 semifinala, iar marţi, 26 iunie, marea finală a show-ului „Chefi la cuţite”, atunci când doar un singur bucătar va ridica trofeul sezonului de poveste.