,,Chefi la cuţite”: ,,Portocala mecanică” a dat o lecţie adversarilor

De: Cristiana Trifu / 08.11.2017, 15:54
,,Chefi la cuţite”: ,,Portocala mecanică” a dat o lecţie adversarilor
Ediţia de aseară a fost spectaculoasă, iar în meniul emisiunii culinare s-au regăsit răsturnările de situaţie, voia bună, farfuriile excepţionale şi degustarea în ritm de note muzical oferită de Taraful de la Clejani.

După trei confruntări, echipa portocalie a lui chef Florin Dumitrescu rămăsese în trei oameni, însă aseară a oferit lecţie de ambiţie şi determinare în bucătăria ,,Chefi la cuţite”: din cele unsprezece voturi ale degustătorilor, a obţinut nouă şi a câştigat pentru prima oară în acest sezon proba pe echipe. Păstrăvul prăjit cu garnitură de mămăligă a fost farfuria care i-a convins pe cei de la masa jurizării că merită victoria detaşată. La celălalte bancuri de lucru, echipa verde s-a mulţumit cu trei voturi, pe când echipa mov a fost ţinta glumelor şi tachinărilor, fără niciun vot: ,,să ţineti minte bătaia asta, trei inşi au luat nouă farfurii, noi am luat zero”, afirma tensionat Cătălin Scărlătescu.

Bucătarii conduşi de chefii Bontea şi Scărlătescu au intrat la testul individual, iar tema probei le-a testat atât talentul, imaginaţia, cât şi si abilitatea de a-şi pune în încurcătură adversarul. Fiecare dintre ei a fost nevoit să propună o reţetă cu pastele viitorului şi să nu facă abstracţie de regulile unei alimentaţii sănătoase, pregătind câte patru farfurii: două cu un ingredient propus de un concurent din echipa adversă şi două la alegere. Kiwi, cacao, măr verde şi mascarpone au fost printre cele mai dificile elemente culinare de inclus în farfuria finală, dar cu toate acestea concurentul care a obţinut cel mai mic punctaj a folosit vânăta. Micky Vîrtop a fost cea care a obţinut cel mai mic punctaj din partea celor trei chefi după degustare şi a părăsit aseară competiţia, fiind primul bucătar care iese din echipa mov: ”N-am niciun sentiment. Sunt liniştită că plec acasă!”, mărturisea aceasta la final de joc.

Echipa verde continuă confruntările în echipă completă, cea mov cu un om în minus, iar,,portocala mecanică” luptă în minoritate, cu doar trei bucătari rămaşi. Săptămâna viitoare pe Antena 1 competiţia devine din ce în ce mai intensă, rândurile se strâng, iar cei de la bancurile de lucru vor fi nevoiţi să îşi ascută cuţitele, căci show-ul se transformă într-o arenă unde doar cel mai bun va câştiga.