„Chefi la cuţite”: Reţete indiene pe masa jurizării

De: Cristiana Trifu / 14.05.2018, 11:43
 „Chefi la cuţite”: Reţete indiene pe masa jurizării
O concurentă cu o experienţă de peste 55 de ani în bucătărie vine la „Chefi la cuţite”

Experienţa Alisiei Racovei în domeniul culinar este incontesbabilă, căci ajunsă la vârsta de 70 de ani mărturiseşte cu zâmbetul pe buze că şi-a petrecut mai mult de jumătate din viaţă în bucătărie. De mai bine de 55 de ani găteşte cu multă pasiune, însă cu toate acestea nu a avut curajul să se înscrie până acum la “Chefi la cuţite“. Tocmai de aceea, luni de la ora 20:00, doamna va intra în competiţie alături de fiul său care-şi va încerca şi el norocul în cel mai iubit show culinar: ,,El m-a înscris, el m-a adus aici. Eu toată viaţa am fost bucătăreasă, iar acum vrea să mă facă vedetă la 70 de ani!”.

                  Pentru Marius Racovei, mama este un adevărat model, iar relaţia lor specială este conturată şi de o pasiune comună pentru gătit. Băiatul a învăţat tehnici de bază, dar şi secretele gustului, însă recunoaşte că nu se poate compara cu cea care i-a fost şi mentor în bucătărie. Deşi îi lipseşte experienţa vastă, este încrezător că reţeta pe care o va pregăti luni seară este demnă de votul de încredere al chefilor. La rândul său, mama, pentru care gătitul este în continuare prioritate, le va servi lui Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu amintiri în farfurie. Va opta pentru o saramură de peşte cu mămăliguţă, preparat pe care l-a gătit de nenumărate ori. Ce reacţie vor avea juraţii, dar şi care va fi votul lor pentru cei doi, telespectatorii Antena 1 vor afla luni de la 20.00.  

Reţete indiene pe masa jurizării
                

Tot luni seară, competiţia capătă un gust internaţional, căci un concurent din Nepal, în vârstã de 28 de ani, este convins că poate condimenta show-ul cu reţete exotice: ,,Am venit aici să mă exprim din punct de vedere culinar. Să acumulez experienţă. Desigur, mi-ar plăcea şi să câştig, dar voi vedea.”. Samsher Chand este de 7 ani în România, dar nici până acum nu s-a obişnuit cu mâncarea tradiţional românească. Deşi nu poate rezista borşului de legume, nu îi plac sarmalele şi preferă bucatele indiene pentru că sunt mult mai condimentate. Tocmai de aceea va încerca să îi convingă pe chefi printr-o farfurie extrem de aromată, dar şi picantă; va găti briani, o mâncare condimentată pe bază de orez. “E inacceptabil! Eu sunt român, nu pot să mănânc aşa picant, vrei să mă omori?!” va afirma chef Bontea. Ce soartă va avea Samsher în competiţie, ce alte farfurii îşi vor găsi locul în etapa următoare a show-ului, dar şi cine va pleca acasă fără un cuţit, toate luni la Antena 1, de la 20.00.