„Chefi la cuțite” și-a ales semifinaliștii sezonului 9; show-ul a fost lider de audiență

De: Ana Obretin / 14.06.2021, 14:15

Emisiunea „Chefi la cuțite” și-a ales semifinaliștii celui de-al nouălea sezon, duminică seară, când a fost și lider de audiență.

Chef Cătălin Scărlătescu a câștigat alături de echipa mov ultima confruntare pe echipe a acestui sezon, motiv pentru care bucătarii săi s-au calificat automat în penultima etapă a show-ului. ”Ne-au venit farfuriile încolonate! Nici nu știu să mă bucur în momentul de față, sincer. Astăzi este o zi sublimă pentru mine, am gătit cu ei, am câștigat cu ei și am trei concurenți în semifinală!”, a mărturisit juratul fericit, potrivit unui comunicat remis Apropo.

Tot duminică seară, bucătarii în tunici verzi și albastre au trecut printr-un ultim test de foc individual, ce s-a încheiat cu o eliminare dublă. Dorin Voiasciuc și Victorina Matveev, din echipa lui chef Sorin Botea, au părăsit competiția. ”Și voi doi, cei ce veți pleca acasă, meritați aplauzele noastre. Ați gătit superb, altfel nu ajungeați aici!”, le-a spus chef Cătălin Scărlătescu.

„Chefi la cuțite” și semifinaliștii – record de audiență pentru acest sezon

Emisiunea a fost, duminică, lider detașat de piață, cu aproape 1,6 milioane de spectatori în minutul de maximă audiență, de la 21.51. Telespectatorii Antena 1 au avut parte de o nouă ediție tensionată și surprinzătoare, în ultima confruntare pe echipe a celui de-al nouălea sezon. Show-ul culinar a fost lider absolut de audiență pe toate categoriile de public, iar pe segmentul commercial şi pe cel urban a înregistrat noi recorduriîn ceea ce privește rating-ul, potrivit aceleiași surse.

În intervalul orar 19.58 – 23.40, chefii au fost prima alegere a românilor, cu o medie pe publicul comercial din mediul urban de 11,3 puncte de rating (record in acest sezon) și 31,8% cota de piață, în timp ce pe locul secund se clasa Kanal D, cu 6,7 puncte de rating și 18,8% cota de piață.

La orașe, emisiunea de la Antena 1 a condus cu 10,7 puncte de rating (record in acest sezon) și 23,8% cota de piață, fiind urmată de Kanal D, cu 7,9 puncte de rating și 17,5 procente din cota de piață. Și la nivelul întregii populații a țării, show-ul a fost lider, cu o audiență medie de 9,2 puncte de rating și 20,5% cota de piață, Kanal D ocupând locul al doilea, cu 8,9 puncte de rating și 19,8% cota de piață.

Săptămâna aceasta, show-ul va fi difuzat în patru ediții consecutive. Luni de la 20:30, telespectatorii Antena 1 pot urmări primele două probe din semifinală, iar marți, tot de la 20:30, ediția va continua cu cea de-a treia probă, ce va decide care sunt cei trei finaliști ai sezonului 9 „Chefi la cuțite”. Marea finală va fi difuzată miercuri seară, pe Antena 1, și va culmina cu verdictul, respectiv câștigătorul premiului de 30.000 de euro.

CITEȘTE ȘI:

Antena 1 lansează un nou show de cooking – „Hello Chef”

Foto: Antena 1