„Chefi la cuţite” şi-a desemnat câştigătorul: Bogdan Vandici şi-a adjudecat trofeul – FOTO

Apropo.ro / 27.06.2018, 12:47
„Chefi la cuţite” şi-a desemnat câştigătorul: Bogdan Vandici şi-a adjudecat trofeul - FOTO
Finala “Chefi la cuţite”, care l-a desemnat câştigător pe Bogdan Vandici (21 de ani), din Oradea, a fost aseară lider incontestabil de audienţă pe toate segmentele de public.

Aşadar, marţi seară, cel mai iubit show culinar şi-a desemnat câştigătorul. Bogdan Vandici (21 de ani), din echipa albastră condusă de chef Florin Dumitrescu, şi-a adjudecat titlul sezonului de poveste „Chefi la cuţite” şi premiul de 30.000 de Euro. Deşi parcursul său în competiţie nu a fost deloc uşor, prin ambiţie, determinare şi mult talent, cel mai tânăr bucătar din platou a demonstrat unui întreg juriu de chefi cunoscuţi şi apreciaţi că merită să strângă la piept trofeul.

Bogdan s-a calificat în finală cu un preparat excepţional. Celelalte două finaliste au fost Marlena Botezatu şi Cristina Pavel, din echipa verde a lui chef Sorin Bontea. De altfel, Marlena Botezatu şi Cristina Pavel  sunt primele două femei calificate într-o finală a acestui show. Deşi Cătălin Scărlătescu a rămas fără un om în finală, foştii concurenţi ai sezonului au avut şi de această dată misiunea de a-i ajuta pe cei trei calificaţi în ultima, dar şi cea mai importantă provocare culinară a show-ului. Dacă Bogdan a făcut echipă cu ştrumfii jedi, Marlena şi Cristina au ales şi colegi din echipa adversă, care au purtat banderole bicolore pe ambii umeri, semn că galbenul şi verdele aveau să lupte împreună pentru marele premiu.

Ca de obicei, ultima probă a sezonului le-a testat finaliştilor abilitatea de a sincroniza o întreagă echipă, în presiunea unei competiţii dure. Fiecare dintre cei trei finalişti a pregătit un meniu complet care a inclus un starter, un main course şi un desert semnătură, iar farfuriile au fost jurizate de o serie de invitaţi speciali. Chefi de renume, cu studii şi multă experienţă în domeniu, au notat plating-ul, savoarea, textura preparatelor şi nota de creativitate a bucătarilor, căutând gusturi care să se evidenţieze. După zeci de minute în care au gătit la foc continuu, după un lung şir de emoţii care păreau să scape de sub control, după o serie de farfurii impecabile puse pe banda ce le-a măcinat nervii timp de opt confruntări, numele câştigătorului avea să fie anunţat.
Momentul culminant al serii a fost acela în care Gina Pistol i-a înmânat trofeul lui Bogdan Vandici şi a lăsat frâu liber bucuriei tuturor concurenţilor din echipa albastră. Mândru peste măsură, chef Florin Dumitrescu a sărit peste masa de jurizare pentru a-şi îmbrăţişa câştigătorul, iar tatăl lui Bogdan, care a fost lângă fiul său în toată această aventură culinară, s-a alăturat momentului. Cu lacrimi în ochi, Bogdan a mărturisit că visul lui cel mai mare a fost să câştige războiul după multele bătălii pierdute în confruntările pe echipe. Pe lângă titlul de învingător, Bogdan este şi concurentul care a reuşit să supravieţuiască celor mai numeroase dueluri.
“Titlul “Chefi la cuţite” este al ştrumfilor jedi ! Cred că am reuşit să ies victorios prin ambiţie, multe ore peste program, creativitate şi realism. Avantajul meu a fost echipa, care prin comunicare şi profesionalism a reuşit să lucreze la unison.  În momentul în care mi-am auzit numele, mi-a luat ceva timp să realizez că noi suntem la jurizarea finală, dar am reuşit să ajung cu picioarele pe pământ. Pe lângă emoţiile extreme care m-au încercat, am explodat de fericire ştiind că am reuşit să câştigăm războiul greu pe care l-am purtat”, spune Bogdan Vandici, câştigătorul celui de-al cincilea sezon “Chefi la cuţite”.